25.06.2015

Tesco'nun Ramazan Gafı



İngiltere’de süpermarket zinciri “Tesco”nun, ramazan ayı için hazırlanan karton kutunun içine domuz eti aromalı cips koyması tepkiye neden oldu. Üzerinde “Hayırlı Ramazanlar” yazılı karton kutunun içerisinde satılan cipslerin domuz eti aromalı olduğunu fark eden bir müşteri, bunun fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaştı.

 “CİPSLERİ KALDIRDIK” 

Süpermarket yönetimi, yaptığı açıklamada, “Ramazan ayı boyunca müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için geniş bir ürün yelpazesi sunmaktan gurur duyuyoruz. Cipslerin doğru yerde olmadığını fark ettik ve cipsleri kaldırdık” denildi.
 BBC DE TEPKİ TOPLAMIŞTI 

 ngiliz yayın kurumu BBC de 2011 yılında, Ramazan Bayramı’nda Müslümanlar için derlediği yemek tariflerinde domuz etiyle yapılan bir yemeğe yer vermiş ve tepkilere neden olmuştu.

2 yorum :

  1. Begendik'in Ankara'da Kipa'nın mağazalarını satın aldıgını iddia ettiğiniz haber, bir süre sonra CarrefourSA da katılarak üçgene dönüştürüldü, şimdi ise bütün bu dedikoduları kaldırmışsınız siteden?

    Ne oldu da kaldırdınız?

    YanıtlaSil
  2. Sayın,Moyan

    Haber yaparken genel de şirket için de en dipte çalışanlar ile istişare edip,çalışanların yorumları üzerine şirketin genel hali üzerine bir yoğunlaşma ve analiz yaptıktan sonra bu tür satın alma haberlerini sitemize ekliyoruz.Çünkü Perakende sektörün de hiç bir şey sır olarak kalmaz.İki yönetici bir konu hakkın da gizli bir karar alır,iki yöneticiden birisi emin olun durumu samimi olduğu bir çalışana anlatır.Bu samimi olduğu da,başka bir samimi olduğu arkadaşına vs...Diye gider ve neticede en altta çalışana kadar rivayet olarak gelir.

    Şahsımıza herhangi bir yaptırım gelmedi.Zira suç unsuru olabilecek bir unsur da taşımıyordu haberlerimiz.Tamamen samimi öngörülere dayalı varsayımlardan oluşuyordu.Fakat bir kaç güne kadar önce,Kipa grubundan haberlerimizin şirketlerini maddi kaygı yönün de etkilediğine dair bir mail aldık.Borsa da işlem gören firmanın maddi olarak herhangi bir dalgalanmaya maruz kalmasını istemeyen,tamamen şirket çıkarlarını ön plan da tutan bir mail olarak idrak edebilirsiniz.

    Bu durumu bana bildiren çalışanın kibar üslubuna karşın,haberleri tam olarak bir netlik kazanana kadar siteden kaldırmayı uygun gördük.Durum bundan ibaret.Aksi takdir de herhangi bir kurumun yasal olmayan bir yaptırımı ile,haber yapmamız veya web sayfamızın içeriğine müdahale ettirmemiz basın ve fikir özgürlüğüne aykırıdır.

    Bu konu da merak ettiklerini,mail yoluyla da sorabilirsiniz...


    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda