18.07.2015

Avva Büyümeye Devam Ediyor



Erkek modasının önde gelen markalarından Avva, 2 ayda açtığı 12 mağaza ile perakende sektöründeki hızlı ilerleyişini sürdürüyor. Avva Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Atik, yurt içinde halen 50 olan mağaza sayılarını 5 yıl içinde 150’ye çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.
Atik; yurt dışında çeşitli ülkelerde yer alan mağazalarının yanı sıra başta Rusya, Ukrayna ve İran olmak üzere farklı coğrafyalara yönelik çalışmalarının sürdüğünü belirtti. 2015’i mağazalaşmada “atak yılı” olarak belirlediklerinin altını çizen Volkan Atik,  2 ayda 12 mağaza açarak 2015 hedeflerini ilk 6 ayda tutturduklarını söyledi.  Türkiye genelinde iyi bir grafik yakaladıklarını ve yılın ikinci yarısında önlerine çıkacak fırsatları değerlendireceklerini anlatan Atik, sözlerini şöyle sürdürdü:
Yurt dışında da büyüme sürüyor
“Türkiye genelinde toplam 50 mağazamız mevcut. Hedefimiz 5 yıl içinde yurt içi ve dışındaki mağaza sayımızı 250’ye çıkarmak. Halen yurt dışında 20 mağazamız bulunuyor. Yurtdışında belli bölgelerde bölgesel ofislerimizi oluşturup, mağazacılık altyapımızı oralara taşımayı planlıyoruz. Aynı zamanda zincir mağazalarda da yer alarak ürünlerimizi farklı pazarlara ulaştırmayı hedefliyoruz. Yurt dışında mağazalaşma stratejimizi ülke bazında yayılma şeklinde değiştiriyoruz. Örneğin Suudi Arabistan’da kısa sürede 10 mağaza açmak için anlaşma yaptık. ABD pazarında da hızlı mağazalaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yılda 2 milyon adetlik üretimimiz var ve bunun önemli bir kısmını ihraç ediyoruz.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda