15.07.2015

Kiğılı Çalışma Şarları



Kiğılı,tekstil perakendeciliğin de oldukça seçkin ve önemli bir yere sahiptir.Zira bu yerin getirdiği bir sorumluluk ile,personel alımlarında çok seçici olduklarını en baştan belirtmemiz gerekiyor.Bazen hiç firmanın istemediği referans ve özellikler de personel ilanlarını okumamız mümkündür.Bu yazımız da Kiğılı Çalışma Şartlarını İnceleyeceğiz.

Firma da günlük çalışma saati yemek ve çay molanız dahil olmak üzere,8 saat olarak belirlenmiştir.Her firma da olduğu gibi hafta da bir gün izin ve yılınızı doldurmanız durumun da yıllık izin hakkına sahip olursunuz.Haftalık izinlerin hafta içi kullanıldığını da eklememiz gerekiyor.Zira satış mağazalarınn hafta sonu yoğun olduğu gerekçesi ile bir çok mağaza,bu şekil de izin vermektedir.

Kiğılı herhangi bir sebepten ötürü personelin fazla çalışması durumun da,mesai ücreti ödemesi yapan bir firmadır.Nitekim işin yoğun olduğu günler de personelden fazla çalışılması istenebilir.Bu durum da belirttiğimiz gibi mesai ödemesi almaya hak kazanırsınız.Firma ayrıca resmi tatiller de çalışan personeli de aynı ödemeyi yapmaktadır.

Kiğılı Maaş Konusuna gelecek olursak;
Personeller arasın da yıl ve tecrübeye göre çok az miktarda da olsa,ücretler değişkenlik gösterebiliyor.Lakin genel olarak bir personel Asgari Ücretten %40 daha fazla maaş almaktadır.Buna ek olarak servis imkanı,yemek ve en önemlisi satış üzerinden prim şeklin bir tablo çıkmaktadır karşımıza.

Yani Maaş + Yemek + Yol + Prim şeklindedir.

Kiğılı belki de en çalışılabilir etken -ücret yönünden- prim sistemidir.Personel sattığı her ürün üzerinden prim almaktadır.Bu vesile ile bazen aldığınız prim maaşınızın iki katı kadar olabilmektedir.

Not:Mağaza Müdürü ve Yardımcısının maaşı farklıdır.Bu fark personel maaşının 3 katını bulabilmektedir.

2 yorum :

  1. Bu verileri nereden aldınız acaba merak ettim.

    1. si ücret asgari den fazla değildir.

    2. si her sattığı üründen prim almaz. Aylık hedefini geçerse prim alır.

    3. sü maaşın 2 katı kadar prim kimse alamaz. Alacağın maksimum prim maaşın yarısıdır. O da bayramlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyarı için teşekkürler.Bilgileri detaylı yazarsanız biz de güncelleyebiliriz.

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda