11.08.2015

Kırmızı Et Fiyatları Düşecek



Geçtiğimiz günlerde et fiyatlarında indirime gidileceğini açıklayan Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) halkı sevindiren kararıyla ilgili detaylar belli oldu. Buna göre, ESK mağazalarında satılan kıyma, kuşbaşı ve pirzola gibi dana eti fiyatlarında ortalama yüzde 5 indirim yapılacak. Böylelikle tüketici bu mağazalardan piyasanın yüzde 27 altında fiyatlarla et alma şansına kavuşacak.

Sabah’ın haberine göre, konuyla ilgili açıklama yapan ESK Genel Müdürü Kasım Piral, kırmızı et fiyatlarını düzenlemeye yönelik tedbirler almaya devam edeceklerini söyledi. Piral, piyasa fiyatlarının gevşemesi için adım adım müdahale edeceklerinin altını çizerek, yerli üreticinin korunmasına yönelik de tedbirler alındığına işaret etti.

 DANAYA KARŞI KOYUN

Dana eti fiyatlarıyla mücadele etmek amacıyla koyun ve keçi eti satışlarına yöneldiklerini hatırlatan Piral, ilk 7 aylık dönemde 75 bin küçükbaş hayvan kesiminin yapıldığını söyledi. Piral, geçtiğimiz yıl TSK ve kamu kurumlarına sadece iki kamyon (52 ton) küçükbaş hayvan eti gönderirken bu yıl miktarın 2 bin tona ulaştığını ifade etti. Piral, “yıl sonunda kesimlerin 120 bini aşacağını tahmin ediyoruz. Pazar oluşturup, bununla birlikte de alım miktarını arttırıyoruz” diye konuştu.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda