11.09.2015

Anta Türkiye de



Türkiye’de tekstil sektörünün tanınmış isimlerinden Kazım Akbulut’un sahibi ve kurucusu olduğu Neo Trend şirketi, dünyanın en büyük spor giyim markalarından Anta’yı Türkiye’ye getiriyor.
Anta, dünyadaki en büyük iki bilim laboratuarlarından birine sahip. On binlerce kişinin çalıştığı Ar-Ge merkezinde her yıl binlerce ürünün patenti alınıyor. 1994 yılında kurulan şirket, 2007 yılında Hong Kong borsası üzerinden halka açıldı. 2014 itibariyle Anta’nın toplam piyasa değeri 3,87 milyar dolara ulaşmış bulunuyor. Bu büyüklükle Anta; Nike, Adidas, Puma ve Asics’den sonra, spor kategorisinde dünyanın en büyük beşinci markası haline geldi. Anta markasının çatısı altında Anta Sports, Anta Çocuk ve FILA olmak üzere 3 ana grup yer alıyor. Her sezon, 2 binden fazla yeni ayakkabı tasarımı çıkaran marka, tekstil ürünlerinde 3 bin, aksesuar ürünlerindeyse bin 500 tasarımı kendi bünyesinde tasarlayıp üretiyor.

Bir NBA markası
NBA Ligi’nin resmi sponsoru olan marka,  Klay Thompson, Kevin Garnett, Rajon Rondo gibi yıldız basketbol oyuncularının sponsoru. Dünyada 9 binden fazla mağazası olan Anta, Türkiye pazarında ilk etapta sadece ayakkabılarıyla yer alacak. Neo Trend, diğer ürünleri de kısa sürede Türk kullanıcıların beğenisine sunmayı planlıyor.

Neo Trend Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Akbulut, ilk mağazayı Ağustos ayı içinde açacaklarını belirterek şöyle diyor: “2015 sonuna kadar 15 mağaza, Rakiplerimizi ayakkabı pazarında zorlayan, ‘teknolojik ayakkabı’ denildiğinde akla gelecek 3 markadan biri olmayı hedefliyoruz.” 

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda