4.09.2015

En İyi Avm'ler


Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından verilen ve “1 Numaralı Markalar” ödüllerinin belirlendiği “AVM’lerde En Çok Tercih Edilen ve En Beğenilen Markalar” araştırması, bu yıl Türkiye’nin öncü araştırma şirketlerinden BAREM tarafından gerçekleştirilecek

AYD, yedi yıldır “AVM’lerde En Çok Tercih Edilen ve En Beğenilen Markalar” araştırmasıyla belirlenen “1 Numaralı Markalar” ödüllerini sahipleriyle buluşturuyor. Ödül alacak markalar ise öncesinde kapsamlı bir tüketici araştırmasıyla belirleniyor.  Tüketici Araştırmasıbu yıl Türkiye’nin öncü araştırma şirketlerinden BAREM tarafından gerçekleştirilecek.
İlk kez CAPI (Bilgisayar Destekli Yüzyüze Görüşme) yöntemi kullanılacak olan araştırma, bu yıl Türkiye temsili NUTS1 bölgelerinden 12 ilden bin 300 kişinin katılımı ile yapılacak.

“En Beğenilen Marka Yüzü” de seçilecek
Ödüllere bu yıl “AVM’ye gitme sebebi olan ana marka”, “kurumsal sosyal sorumlulukla ilgili 5 değere göre en beğenilen markalar” kategorileri de eklendi. Ödül verilecek toplam 21 kategorinin diğerleri ise şu şekilde; “En Beğenilen Marka Yüzü, Hazır Giyim Kadın&Erkek, Genç Günlük Giyim, Çocuk Giyim, Bebek-Oyuncak, Spor Malzemeleri, Ayakkabı/Çanta, Kişisel Bakım-Kozmetik, Ev Geliştirme, Teknoloji, Aksesuar, Restoran, Hızlı Servis Restoran ve Cafe”.

Bu yıl 7’nci kez gerçekleştirilecek olan ödül töreni 3 Aralık Perşembe günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenecek.
AYD Başkanı Hulusi Belgü, “1 Numaralı Markalar - 2015” ödülleri öncesinde titiz ve kapsamlı bir araştırma gerçekleştirildiğinin altını çizdi ve bu yıl BAREM tarafından ilk kez gerçekleştirilecek araştırma sürecinde kullanılacak yeni ve farklı yöntemlerin başarılı sonuçlarını görmekten ve tüketicinin belirlediği markaları ödüllendirmekten mutluluk duyacaklarını belirtti. Verilen her ödülün alışveriş merkezlerinde alışveriş yapan tüketicinin en beğendiği markalara verdiği oylarla belirlenmesinin önemine özellikle dikkat çeken Belgü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Jüri sisteminin olmaması ve tüketicinin ödüllendireceği markayı kendisinin belirlemesi verilen ödüllerimizi çok daha önemli bir yere taşıyor. Bizler de tüketicilerin tercih ettiği ve ödüllendirdiği bu markaları çok önemsiyoruz. Türkiye’de başarılara imza atmış markaların aynı başarıyı yurt dışında da gösteriyor olmalarıyla da ayrıca gurur duyuyoruz.”

BAREM Genel Müdürü Hakan Döngel ise: “AVM’ler ve markalar birbirleriyle büyümekte ve ekonomik gelişmeye, istihdama katkıda bulunmaktadır. AYD Ödülleri, başarılı markaları ödüllendirmekte, onore etmekte; böylelikle de markaya ve tüketiciye yatırım yapan markalar, yatırımların karşılığını görmektedir.  Ülkemiz, kayıtlı ticaret olan organize perakendenin büyümesi yönünde atılan her adımı desteklemelidir. Aynı zamanda da, küresel rekabette markalaşmanın öneminin anlaşılması gerekmektedir. Tüm perspektif ile ödülleri tüketici tarafından takdir edilen markalar; en güzel teşekkürü de tüketiciden almaktadırlar.” dedi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda