15.09.2015

Kurbanlıklar Artık İnternette


İnternet ve teknoloji çağına ayak uyduran bazı besiciler, Kurban Bayramı dolayısıyla hayvanlarını internet üzerinden satışa sundu. İnternet üzerinden kurbanlık hayvanların bilgilerini paylaşan besiciler, hayvanların fotoğrafını WhatsApp üzerinden de müşteriye gönderiyor.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala gelişen teknolojiye besiciler de hayvanlarını internet üzerinden satarak uyum sağladı.
Çeşitli alışveriş ve internet sitelerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışını yapan besiciler durumdan oldukça memnun. Vatandaşlar hayvanların fiyatından nereden geldiklerine ve ağırlıklarına kadar birçok bilgiye internetten ulaşılıp satın alabiliyor. Kurbanlığın sahibinin iletişim bilgilerin yazdığı internet sayfasında vatandaşlar, bazı besicilere WhatsApp üzerinden iletişime geçerek hayvanı satın almak istediğini belirtebiliyor.

Besiciler ise WhatsApp yardımı ile hayvanın o anki fotoğrafını anında müşteriye ulaştırabiliyor. Hayvanı beğenen müşteriler istedikleri takdirde besiciler kurbanı kesip evine kadar getirebiliyor.
”HAYVANIN KİLOSU VE RESMİ WHATSAPP’TAN GÖNDERİYORUZ”
Kurban Bayramı’nda büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını internet üzerinden satışını gerçekleştirdiğini belirten besici Encap Yalçın, “Hayvanlarımızı internet üzerinden ilan ile satma fikri oğlumdan çıktı. Bu internet ilanının bize artı bir şey kazandıracağını düşündüm ve ilan verdik. İnternet ilanı sayesinde daha büyük kitlelere yetişebiliyoruz. Hayvanın kilosunu ve resmini WhatsApp’tan müşteriye gönderebiliyoruz. Müşteri kilosunu ve resmini görüyor, kabul ediyorsa kapısına kadar teslim ediyoruz. Biz de teknolojiye ayak uydurarak daha büyük kitlelere yetişmek istiyoruz” diye konuştu.
”HAYVANLARIMIZI DAHA KOLAY SATIYORUZ”
Hayvanlarını internet üzerinden ilan vererek daha kolay bir şekilde satıldığına vurgu yapan besici Hüseyin Başkaya sözlerine şu şekilde devam etti, “Oğlum bana internete ilan koymamız halinde hayvanlarımızın daha çok kişiye ulaşacağını ve daha kolay satılacağını söyledi. Bende bu nedenle internetten hayvanlarımın satışına başladım. Müşterilerin bize bu sayede daha kolay ulaşabiliyor. Eskiden internet üzerinden satış yapmadığımız zaman hayvanlarımızı daha zorlu koşullarda satıyorduk. Şu anda internet sayesinde hayvanlarımızı daha kolay satabiliyoruz” dedi.

”İNTERNET ÜZERİNDEN BİZE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Kırk yıldır besicilik ile uğraşan Fahrettin Kenerci, “Vatandaşlar bize internet üzerinden ulaşmaya çalışıyor, yükümüz hafifledi. Gerçekten internet sayesinde daha güzel bir hale geliyor işimiz. Vatandaş hemen ilanı görüyor, beğeniyorsa geliyor. Teknolojiyi böyle kullanmamız bizim çok yararımıza oluyor. Hayvanların internet üzerinden satılmasından memnunuz” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda