18.11.2015

Federasyon da Önemli Değişim



Perakende sektörünün en önemli ve en büyük çatı örgütü konumunda olan Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), sektördeki büyümesini ve güçlenmesiniyeni atamalarla sürdürüyor. Türkiye genelinde 374 üye ve 3 bin 811 şube ile çalışmalarını sürdüren TPF'nin Genel Koordinatörlüğüne gıda ve perakende sektöründe 26 yıllık tecrübesi ile birçok önemli başarıya imza atan Zafer Yayla getirildi.
Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği mezunu olan Zafer Yayla, yüksek lisansını (MBA) Maltepe Üniversitesi'nde tamamladı. Halen Acıbadem Üniversitesi Sağlık Yönetimi Yüksek Lisansına devam eden Zafer Yayla, profesyonel iş hayatına Unilever Yağ Grubu'nda başladı. Algida, Frito-Lay, SchollerIce Cream şirketlerinin distribütörlüklerini kurarak, re-organizasyonlarında ve değişim yönetimlerinde görev alan Yayla, 2008 yılında Danone BDT Kazakistan’ın Danışman Yöneticisi olarak görev aldı.

Türkiye’nin yanı sıra global ölçekteki çalışmalarıyla da kısa sürede önemli başarılara imza atan Zafer Yayla, Kazakistan’ın satışının yüzde 52’sini oluşturan Almaty şehrinde kurduğu dağıtım sistemiyle sektördeki başarısını perçinledi. Simar AŞ Marketler Zincirinde 6 yıl Genel Müdür olarak görev alan Zafer Yayla, aynı zamanda üniversitelerde ders vererek akademik kariyerini de sürdürüyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda