19.11.2015

Pehlivanoğlu Çalışma Şartları



Pehlivanoğlu Market,hızla büyüyen yerel perakende zincirlerinden biridir.Firma hesaplı ve kaliteli ürünü son tüketiciye ulaştırmayı hedeflerken,aynı zamanda ülke istihdamına da olumlu manada katkı sağlamaktadır.

PEHLİVANOĞLU MARKET ÇALIŞMA ŞARTLARI

Pehlivanoglu Market'de günlük çalışma saati yasaların belirlediği şekilde 7,5 saattir.Çay ve yemek molanız bu saatlere dahil değildir.Molalarınız ile beraber mağazalarda geçireceğiniz,toplam süre 8,5 saati bulur.Haftada bir gün izin ve yılınızı doldurmanız durumunda,14+2 gün şeklinde yıllık izin kullanma hakkınız bulunmaktadır.

Personel her hafta değişen vardiyalar ile çalışır.Vardiyalar sabahçı ve akşamcı şeklinde olur.Vardiya düzenini ve haftalık izin düzeninden birim şefiniz sorumludur.

PEHLİVANOĞLU MARKET PERSONEL MAAŞLARI

Bir çok yerel perakendecide olduğu gibi  Pehlivanoglu Markette de personel maaşları farklılık gösteriyor.Yerel perakendeciler personel konusunda biraz daha vefalı ve tutucudur diyebiliriz.Zira şirkette uzun yıllardır görev yapan,tezgahtarlar bu konuda biraz şanslıdır diyebiliriz.

Firmada tezgahtarlar yani Kasap-Şarküteri ve Manav haricinde kalan çalışanlar Kasiyer,Reyon Personeli vb... Asgari Ücret ile istihdam edilmektedir.Tezgahtar maaşları ise çalıştığı yıl ve iş tecrübesine göre Asgari Ücretin bazı durumlarda %50 üzerine çıkabilmektedir.

Tabi sadece maaş ile sınırlı değil ödemeler.Firma personel yemeğini  karşılıyor ve Prim sistemi ile satışa göre ödül veriyor.Her ay mağazalara hedef cirolar verilir bu hedef ciroların aşılması durumunda,her personel maaşına ek olarak prim almaya hak kazanır.

Kısaca özetlemek gerekirse Maaş + Yemek + Prim şeklinde bir tablo çıkmaktadır karşımıza.Mağaza yöneticilerinin çalışma saati ve maaşları personelden farklıdır.

8 yorum :

  1. Açılış 08.00 kapanış ise 21.30 Ama 07.40'da girer 21.35'de çıkarsınız. Haftanın üç günü mal gelir: Pazartesi, çarşamba ve cuma. Bu günlerde ise 7.20'de gelirseniz. Bunu mesaiden sayarlar. Genel olarak çalışma 11 saattir. Bunun 2.5 saati dinlenmedir. İşi öğrenmeniz için sizi 3 - 4 gün boyunca 14 saat çalıştıracaklardır. Daha sonra vardiya sistemine geçeceksiniz. 08.00 - 18.30 ve 11.00 - 21.30 arası. Sabahçı iseniz akşam eve geldikten sonra bir şey yapmaya dermanınız olmaz akşamcı iseniz dinlenmekten sabah yataktan çıkamazsınız. Müşterisi çoktur o yüzden işi de çoktur. Genelde elemanları eksik olur ve üzerinize fazladan iş yıkılır. Asgari ücret vardır. Ticket 1.5 ay sonra gelir. Limiti 250 liradır. Yolu siz karşılarsınız. Birkaç dakika soluklanma şansınız yoktur zira ya kasa ya da yönetici sürekli sizi çağırır. Ben burada çalışmanızı önermem. Benim şubem yoğundu diyemem. Pehlivanoğlu'nun her şubesi yoğun. İşe girmeden önce birçok marketin birçok çalışanına sorun derim.

    YanıtlaSil
  2. Calisma saatleri 7.30 saat zor ve sikici maas hic birzaman artmiyor surekli asgari ucret yemek parasi cok az

    YanıtlaSil
  3. 18 yaş altı alırmı

    YanıtlaSil
  4. Gurmar ve pehlivandan uzak durun....

    YanıtlaSil
  5. Pehlivanoğlu da kasiyerlik için yaş sınırı varmı

    YanıtlaSil
  6. 42 yaşındayım A101 kasiyerlik yaptım alırlarmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba başvurunuzu yapın.Zira net bir şey söylemek imkansız.

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda