20.12.2015

Carrefoursa İkinci Halka Arz Planı



Bloomberg News'dan Ercan Ersoy'un haberine göre, adını vermeyen bir kaynağın verdiği bilgiye göre Carrefoursa'nın sahipleri ikincil halka arza gitmeyi planlıyor. Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane, bu konuda kendilerine gelen herhangi bir karar olmadığını söyledi. Nane, “Biz operasyon olarak günlük işleri yürütmekle sorumluyuz. O yüzden hissedarımızın kararı neyse biz hissedarımızın kararına uyarız. Ama bu konuda bize ulaşan bir karar yok.” dedi.

Perakande şirketi Carrefoursa'nın sahipleri Fransız grup CarrefourSA ve Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ şirketin halka açık kısmını büyütmek istiyor. Konuyla ilgili bilgisi olan kaynak ikincil halka arz takvimi ile ilgili net bir karar alınmadığını söylerken bu halka arzın gelecek yıl gerçekleşebileceğini ifade etti.

Carrefoursa 2014 yılında en azından 5 yıl sonra ilk defa kar yazmıştı. Şirket Kiler, Antalya Market, İsmar ve Genyapı süpermarketleri gibi birçok varlığı bünyesine katmıştı. Bloomberg'e konuşan kaynağın verdiği bilgiye göre Carrefoursa önümüzdeki yıl satışlar ve karlılığa katkı sunacak olan ve son 18 ay içinde satın alınmış bu varlıkların entegrasyonu gerçekleştirmeye çalışıyor.

Sabancı Holding, Bloomberg'ün sorularına verdiği yazılı yanıtta satışla ilgili herhangi bir kararın alınmadığını ifade etti. Carrefour sözcüsü de yorum yapmayı kabul etmedi. Daha önce BloombergHT yayınına katılan Sabancı Holding Planlama, Raporlama ve Finansman Bölüm Başkanı Barış Oran, Carrefoursa'nın da Kordsa gibi yatırım yapılabilir hale gelmesini istediklerini söylemişti.

Oran, “Önümüzdeki birkaç yıl içinde halka arz çalışmalarının tamamlanması gerekir. Çünkü bizim de Sabancı Holding içinde önemli bir iskontomuz var. Bu iskontonun önemli nedenlerinden biri de şirketlerimizin halka açık olmaması. Bunları ne kadar hızlı elemine edersek Sabancı Holding hissedarı da bundan faydalanacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda