1.12.2015

Kipa'dan Aldıklarını Real Yapacak


Beğendik İcra Kurulu Başkanı Hacı Beğendik, Reuters'a yaptığı açıklamada sözleşmelerle ilgili sorunların giderilmesini beklediklerini ve yılın son çeyreğinde satın almanın tamamlanacağını söyledi

Reuters'a açıklamalarda bulunan Beğendik İcra Kurulu Başkanı Hacı Beğendik, satın alma sürecinin sürdüğünü, mülkiyet sözleşmelerinin devri ile ilgili sorunları çözmeye çalıştıklarını ancak yılın son çeyreğinde bu operasyonun biteceğini belirtti. Beğendik ayrıca, daha hızlı büyüme hedefleri kapsamında, yabancı fonlarla da ortaklık görüşmeleri yürüttüklerini söyledi.
Beğendik, "Geçen yıla kadar organik büyürken, Real'de yaptığımız satın alma sonrasında, inorganik olarak çok daha hızlı ve kolay büyüyebileceğimizi gördük. Bu doğrultuda Tesco Kipa'nın da 10 mağazasını satın alacağız. Satın almayı dördüncü çeyrekte bitirmiş olacağız" dedi ve ekledi:
"Süpermarket formatında Beğendik, hipermarket formatında ise Real ile büyüyeceğiz. Tesco Kipa'dan alacağımız 10 mağazanın sekizini Real, ikisini ise Beğendik adı altında işleteceğiz."
Tesco Kipa, geçen hafta KAP'a yaptığı açıklamada, "bir kısım mağazalarının" Beğendik ve Real'e devri ile ilgili müzakere yürüttüğünü duyurmuş ancak başka detay vermemişti.

Beğendik, satın alma görüşmeleri yürüttükleri 10 mağazanın Ankara, Mersin ve Denizli'de olduğunu belirtirken; neden bu mağazaları tercih ettikleri sorusu üzerine, "Tesco o lokasyonlardan çıkmak istiyordu, bu nedenle o şehirlerdeki mağazalara talip olduk" dedi.

Halka arz planlanıyor
Mağazaların satın alma bedeli ile ilgili bir bilgi vermeyen Beğendik; buna karşın daha güçlü büyümek ve şirkete kaynak yaratmak için yabancı fonlarla görüşmeler yürüttüklerini söyledi.
Beğendik, "Yabancı bir fonla ortaklığa giderek kaynak yaratmak istiyoruz. Daha sonra da halka açılma planımız var. Fonla birlikte halka açılmanın daha iyi olacağını düşündük" dedi ve ekledi:
"Görüştüğümüz bazı yabancı fonlar var. Bunlar arasında İran'dan da fonlar var. Ambargonun kalkması durumunda bu ülkeden gelebilecek çok ciddi bir fon kaynağı bulunuyor. Ancak görüşmelerimiz henüz çok ciddi bir platforma oturmuş değil."
Geçen yılı 550 milyon lira ciro ile tamamladıklarını belirten Beğendik, bu yılı 1.5 milyar lira ciro ile tamamlamayı öngördüklerini; 2016 hedeflerinin ise 2 milyar lira ciro olduğunu söyledi.
Beğendik; Marmara, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz'de 46 süpermarket ile faaliyet gösteriyor. Grubun ayrıca Real adı altında da 13 hipermarketi bulunuyor.

Kaynak: Reuters 

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda