4.12.2015

Türkiye'nin E-Ticaret Raporu



Sabancı Topluluğu’nun online alışveriş platformu kliksa.com, 2015 yılının son haftalarına girerken yıl boyunca internet üzerinden en çok satın alınan ürünleri açıkladı. kliksa.com verilerine göre; 2015 boyunca Türkiye genelinde en çok akıllı telefon, oto lastiği, USB bellek, bebek bezi ve televizyon satın alınırken, telefon hafıza kartı, tablet bilgisayar ve parfüm ise tercih edilen diğer ürünler oldu. Oto lastiği, bebek bezi ve parfüm 2014’e göre en çok talep artışı gören ürünler olarak öne çıktı. En çok online ürün alınan iller sırasıyla İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve Bursa’nın ardından Kocaeli, Konya, Adana ve Gaziantep olarak sıralandı.
Akdeniz Bölgesi ikinci sıraya yükseldi
Konuyla ilgili bilgi veren Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan: “Türkiye’nin geneline baktığımızda bilgisayar, telefon, TV görüntü sistemleri, kişisel bakım ve elektrikli ev aletleri kategorileri yıl boyunca yoğun rağbet görürken, oto aksesuarı, anne bebek ve oyuncak kategorilerine olan rağbetin ise arttığına tanık olduk. Online alışverişin yüzde 43’ü Marmara Bölgesi’nde oturanlar tarafından gerçekleştirilirken, Marmara’yı yüzde 16 ile Akdeniz ve yüzde 15 ile İç Anadolu izledi. Sıralamaya göz attığımızda, geçen sene üçüncü sırada yer alan Akdeniz Bölgesi’nin İç Anadolu’yu geçerek ikinci sıraya yükseldiğini gördük. Marmara’da İstanbul, Akdeniz’de Antalya, İç Anadolu’da Ankara, Ege’de İzmir, Karadeniz’de Samsun, Doğu Anadolu’da Malatya, Güneydoğu Anadolu’da ise Gaziantep online alışverişte öne çıkan şehirlerimiz oldu.” dedi.

Taksitli alışverişi tercih ettik
Kliksa.com verilerine göre Türkiye genelinde online alışveriş yapanların yüzde 45’i alışverişini tek çekimle, yüzde 55’si ise taksitlendirerek gerçekleştirdi. Tek çekim tercihinin en yoğun olduğu bölge Marmara, taksit tercihinin en yüksek olduğu bölge ise Karadeniz oldu.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda