30.01.2016

Dominos'tan Büyük Başarı



Türkiye’de pizza sektörünün yarısına yakınını elinde tutan Domino’s Pizza, 2015 yılı cirosunu 510 milyon TL olarak açıkladı. Türkiye’de 20 yıl önce açtığı ilk restoranı ile, bir yılda 710 adet pizza satan fastfood devi, 2015’te 471’e ulaşan restoran sayısı ile 33 milyon adet pizza satışı gerçekleştirdi.
Domino’s Pizza Türkiye 2015 cirosunu 510 milyon TL olarak açıkladı. Domino’s Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, “Türkiye’deki hızlı servis pizza pazarının yarısına yakınını biz domine ediyoruz. 2016’da hedefimiz, ciromuzun 600 milyon TL’ye yaklaşması” diye konuştu.
BU YIL ŞUBE SAYISI 500’Ü, İSTİHDAMI 10 BİN GEÇECEK
Dünyadaki Domino’s Pizza’lar içerisinde en hızlı büyüyen ilk beş operasyondan biri olan markanın gündeminde bu yıl en az 30 civarında yeni restoran açarak 500 şubeyi geçmek var. Bu restoranların tümü franchise olarak açılacak. Böyle Domino’s Pizza 2016’da toplam 18 milyon TL’lik yatırım yapılmasını sağlayacak. Yeni restoranlarla birlikte en az 500 kişiye daha istihdam sağlayacak olan Domino’s Pizza’nın toplam istihdam sayısı 10 bini geçmiş olacak.
Domino’s Pizza’nın 2017 hedefinde ise, franchisee’leri ile birlikte Türkiye’de toplam 600 şubeye ulaşmak var. Ek olarak Rusya, Gürcistan ve Azerbaycan’ın da operasyonunu yürüten Domino’s Pizza Türkiye, 4 ülkede toplam 800 şube ile en sevilen pizza zinciri olmayı hedefliyor.
PİZZA SEKTÖRÜNÜN 2 KAT DAHA POTANSİYEL VAR
Domino’s Pizza Türkiye Genel Aslan Saranga, “Yaptığımız araştırmalara göre Türkiye’de 15 milyon insan hayatında hiç pizza yememiş. Müşterilerimizin tüketim alışkanlıklarına baktığımızda, yılda 3 kez pizza sipariş ettiklerini görüyoruz. Gelişmiş ülkelerde ise bu rakam 9’a kadar çıkıyor” dedi ve bu potansiyelleri kullanmak için yeni bir strateji oluşturduklarını söyledi.
YILDA 10 MİLYON TL’LİK İNOVASYON YATIRIMI
Domino’s Pizza bir yandan yeni hedef kitlesine ulaşırken, mevcut genç kitlesini de daha sadık hale getirecek adımlar atıyor. 2016’da menüsüne eklediği farklı ürünleri, dijital ve restoran tarafında yaptığı yatırımları bunun göstergesi. Domino’s Pizza’nın teknoloji, ürün ve şube ile birlikte inovasyon yatırımları yılda yaklaşık 10 Milyon TL’yi buluyor.
CİROSUNUN YARISINI DİJİTALDE YAPACAK
Domino’s Pizza, web sitesi ve dijital kanallar için geçtiğimiz iki yıl üst üste 1’er milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi. Bu yılki yatırım rakamlarının da bu seviyeye ulaşması bekleniyor. 3 yıllık yatırımı sonucunda dijital kanalların satışları içindeki payını yüzde 3’ten yüzde 35’e çıkardı. Bu yıl bu oranın yüzde 50’ye yükselmesi hedefleniyor. Uygulanan yeni restoran konsepti ve Gel-Al’da uygulamaya başladığı farklı fiyat politikasıyla da farklı kanallarını desteklemeyi sürdürüyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda