9.01.2016

Starbucks’ta Şaşırtan Olay



Kredi kartları hayatımıza büyük kolaylıklar sağlasa da aslında çok önemli güvenlik açıklarını da beraberinde getiriyor. Kredi kartınızın önlü arkalı bir fotoğrafının başkalarının elinde olması size büyük zararlar yaşatabilir. Şanslıysanız size bu zararı kimin verdiğini bulabilirsiniz. ABD’de bir kadın o şanslılar arasındaydı…
Radikal’in haberine göre, ülkemizde de sayısız şubesi bulunan ünlü kahve zinciri Starbucks’ta yaşananlar, kredi kartlarımızı kullanırken ne kadar titiz olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Juana Martinez adında bir kadın Starbucks’tan kredi kartıyla alışveriş yaptı. Bu alışverişten sonra hesabından 200 dolar paranın eksildiğini gördü. Olayı takip eden Martinez, söz konusu kayba sebep olan kişinin kahvecide çalışan 19 yaşındaki bir personel olduğunu tespit etti.
“POLİSE GİTMEDİ”
Genç personel, alışveriş sırasında el çabukluğuyla Martinez’in kredi kartının önlü arkalı fotoğrafını çekmiş ve bu bilgilerle alışveriş yapmıştı. Martinez direkt polise gitmek yerine söz konusu personelle yüzleşti ve ona ne yaptığını bildiğini söyledi.
“EFENDİM SİZDEN ÇOK ÖZÜR DİLERİM”
Adı açıklanmayan genç personel öncelerde anlamamazlıktan gelse de, sonrasında çözüldü ve suçunu itiraf etti. Olayı kameraya alan Martinez’in mahkemeye delil olarak sunduğu görüntülerde genç çalışanla arasında şu konuşma geçti:


– Senin ne yaptığını biliyorum. Elimde deliller de var seni daha önce de bunu yaparken görüntüledim. Suçunu itiraf et.
– Ne dediğinizi anlamıyorum.
– Kredi kartımın fotoğrafını çekerken seni görüntüledim, şimdi bana suçunu itiraf et.
– Efendim sizden çok özür dilerim…
– Benden özür dileme, neyin özrünü diliyorsun? Sen benim çocuklarımın parasına mı göz dikiyorsun?
– Hayır, bakın ben 19 yaşındayım…
– Benim hesabımdan 200 dolar çekmişsin.
– Efendim sizden ve ailenizden çok özür dilerim.
– Benden özür dileme. Bu itirafını da şikayetime ekleyeceğim ve bu işten kovulacaksın tamam mı?
– Lütfen çok özür dilerim. Söz veriyorum…
– Bunu bana yaptın, daha başka kaç kişiye yaptın. Kimler biliyor? Senin peşine basını da yargıyı da takacağım! Senin yaptığın soygunculuk!
İŞİNE SON VERİLD!
Olayın yaşandığı kahve zincirinin sözcüsü, 19 yaşındaki personelin derhal görevine son verildiğini açıkladı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda