2.02.2016

İşte Dünyanın Yeni En Değerli Şirketi



Alphabet'in hisseleri, son çeyrek kârının beklentilerin üzerinde olduğunu açıklamasının ardından, borsa kapanışından sonra yapılan işlemlerde yüzde 9 değer kazandı. Bugün borsaların açılmasıyla Alphabet'in piyasa değerinin 568 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Apple'ın piyasa değeri ise 535 milyar dolar. Habere göre, Alphabet'in 2015'in son çeyreğindeki net geliri 4,9 milyar dolar (14,35 milyar TL).

Geçen Ağustos'ta Google'ın yeniden yapılanması sürecinde oluşturulan Alphabet, Google arama motorundan video paylaşım sitesi YouTube'a ve Android iletişim sistemine kadar şirketin tüm birimlerini bünyesinde barındırıyor. Google'ın daha deneysel projeleri arasında bulunan 'akıllı ev' ve insansız hava aracı kolları da yine Alphabet şemsiyesi altında. Google'ın kurucusu Larry Page, tüm operasyonların yönetimini basitleştirmek için bu yapılanmaya gittiklerini açıklamıştı.

ABD'de en değerli şirket ünvanı yıllardır teknoloji şirketleri arasında el değiştiriyor. Apple, 2010 yılında Microsoft'u geçerek dünyanın en değerli şirketi olmuştu. Microsoft ise bu ünvanı IBM'den almıştı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda