14.04.2016

Çelik: “Gıda vazgeçilemeyecek bir sektör”



TGDF Başkanı Şemsi Kopuz ve federasyonu oluşturan dernek başkan ve yöneticilerinden oluşan bir heyet, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti. Toplantının basına açık kısmında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, gıda ve içecek sektörünün önemli, yaygın ve vazgeçilemeyecek bir sektör olduğunu söyledi, “Sorunsuz bir şekilde katkı sunmaya gelindiği için de ayrıca memnuniyetimi ifade ediyorum.” dedi. Çelik, sözlerini, esprili bir şekilde, “Tüketici açısından raf fiyatları nasıl gidiyor diye pazarlık yapacağız, birlikte değerlendireceğiz.” diye bitirdi.

"Halkın direkt tükettiği ürünlerle oynamayın’ diyoruz"
Görüşmede sektör temsilcilerini dinleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, son dönemde et fiyatları ve buna bağlı olarak et ithalatı tartışmalarına ilişkin olarak şunları söyledi:
“Bu konuda gerçekçi bir yol izlemek lazım. 35-40 ton et ithal etme yetkimiz var ama getirmemek için direniyoruz. Et fiyatları konusunda kıyma ve kuşbaşı halkın direkt olarak tükettiği ürünler. Pirzolayı, bonfileyi hangi fiyattan vereceksen ver de, bunlarla oynamayın diyoruz. Bakın 2015’te 400 bin baş hayvan gelmiş. Bu çözüm değil. Çalışmalarımız hayvan varlığını artırmaya dönük. Şu anda hayvan varlığımızla et ihtiyacımızı karşılayamıyoruz.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda