12.05.2016

Sektörü Mobil Teknolojiler Şekillendirecek


Morhipo.com, Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) hayata geçirdiği CO-OP Eğitim Programı Boyner Grup Markalı Dersi kapsamında üniversite öğrencilerine “Perakendenin Değişen Dünyası” konulu bir eğitim verdi.


Boyner Grup şirketlerinden olan ve uyguladığı all-line mağazacılık modeli ile Türkiye’de perakende dünyasında taşları yerinden oynatan e-ticaret sitesi Morhipo.com; Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) Boyner Grup işbirliği ile hayata geçirdiği CO-OP Eğitim Programı’nda verdiği “Perakende Yönetimi” dersi kapsamında üniversite öğrencilerine “Perakendenin Değişen Dünyası” konulu bir eğitim verdi.
Morhipo.com’un da içerisinde yer aldığı Boyner Grup şirketlerinin yöneticileri tarafından 2012 yılından bu yana verilen COP 4204 kodlu “Perakende Yönetimi (Retail Management)” dersinde perakendenin dünü, bugünü ve geleceği, perakende pazarlaması, operasyon yönetimi, moda ve trendler, perakende matematiği, çok kanallı perakendecilik ve perakende sektöründe sürdürülebilirlik gibi konular işleniyor. Her hafta Boyner Grup’un farklı bir yöneticisinin deneyimlerini akademik bir bakış açısıyla öğrencilerle paylaştığı seçmeli dersin son konuğu Morhipo.com İş Zekâsı Kıdemli Müdürü Taner Anlatıcı oldu.

Perakendenin Değişen Dünyası” konulu bu eğitimde öğrencilere, 1900’lü yıllarda perakendenin durumu hakkında bilgi vererek başlayan Anlatıcı, köşe başı mağazaların egemen olduğu bu dönemin 1990’dan itibaren yerini dijital dönüşümün etkisi ile e-ticarete bıraktığını belirtti. İnternet kullanımının artışına paralel olarak online alışverişin de büyüdüğünü ve bu hızlı değişimin etkisi ile Amazon gibi e-ticaret devlerinin WalMart gibi dev fiziksel mağazalardan daha büyük hale geldiğini vurgulayan Anlatıcı, internet kullanımı artışının devam etmesi ile gelecekte e-ticarete olan ilginin de artmaya devam edeceğini kaydetti.

Gelecekte özellikle mobil üzerinden e-ticaretin çok daha önemli hale geleceğini istatistikler eşliğinde dile getiren Anlatıcı, günümüzde bir kullanıcının mobil cihazını günde ortalama 150 kez kontrol ettiğine dikkat çekerek, mobil teknolojinin perakende dünyasını nasıl şekillendireceği üzerinde durdu.

Morhipo.com’un bu trende yön veren bir e-ticaret sitesi olarak uyguladığı stratejiler hakkında da bilgiler paylaşan Anlatıcı, bu yolda e-postadan sosyal medyaya, arama motoru optimizasyonlarından güçlü ortaklıklara, finanstan pazarlamaya kadar birçok alanda doğru stratejilerin uygulanmasının önemini vurguladı.

Bahçeşehir Üniversitesi’nde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencileri için açılan “Perakende Yönetimi” dersi haftada 1 gün 3 saat olmak üzere veriliyor ve dersin bir vizesi ve bir de final projesi bulunuyor.

Bu dersi alan öğrenciler için Boyner Grup’ta staj yapma imkânı da sağlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda işletme, ekonomi, uluslararası finans, uluslararası ticaret ve işletmecilik,  Avrupa Birliği ilişkileri bölümlerinden 200’den fazla öğrencinin aldığı ders, bu yıl da aynı şekilde yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda