18.06.2016

Kayıp-Kaçak Elektrik Bedellerini Geri İade Alma



THD Başkanı Turhan Çakar, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ile Yargıtay 3.Hukuk Dairesinin kararlarına göre; kayıp-kaçak, dağıtım, iletim, perakende satış hizmet ve sayaç okuma bedellerinin yasalara, adalet ve hukuk anlayışına aykırı olarak elektrik faturalarına yansıtıldığını belirterek, "10 yıldan beri biz tüketicilerden alınan 5 kalem bedel ve bunların KDV’sinin faiziyle birlikte ödenmesini istedik" dedi.
Herkesin ay sonun da alışmış olduğu bir durum du,faturaların da farklı kalemler adı altından farklı kesintiler ile faturaya ek ödemelerin yansıtılışı.Yani 100 TL'lik bir fatura ödemek zorunda olan bir tüketici,faturasının neredeyse %20 lik bölümü,kullanmış olduğu hizmet olmamasına karşın Kaçak-Kayıp-Sayaç okuma vs. adı altında kalemler ile ödemek zorunda kalıyor.Lakin Yargıtaydan yakın zaman da çıkan bir karara göre,geriye dönük 10 yıllık hukuk dışı alınmış bu paraların,faizi ile birlikte alınması mümkün.

KAYIP-KAÇAK ELEKTRİK BEDELİ NASIL ALINIR

İlk dönemler de enerji dağıtım şirketleri bu konu da,pürüzler çıkartsa da,talebin ve yasanın karşısın da yapacakları bir şey olmadıklarını anladıkları için,geriye dönük 10 yıllık bedelleri ödemek zorun da kalıyorlar.

Bu bedelleri ödemek için yapmanız gereken çok basit.

Faturanızın ön veya arka yüzün de yer alan,dağıtım şirketinin Çağrı Merkezini Arayın.Görüştüğünüz yetkiliye Kaçak-Kayıp bedel iadesinden dolayı,geriye dönük 10 yıllık faturalarınızı almak istediğinizi söyleyin ve bunun için müsait olduğunuz bir güne randevu talep edin.Unutmayın size geriye dönük faturaları vermeleri kesinlikle yasalar ile sabit,yani bu istek sizin en doğal hakkınız.Olumsuz cevap vermeleri söz konusu değildir.

FATURALAR VE HAKEM HEYETİ

Dağıtım şirketinden aldığınız faturalar ile beraber bağlı bulunduğunuz Kaymakamlıkta bulunan TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE gitmeniz,ve burada bir dilekçe doldurmanız gerekiyor.Bu dilekçe ve faturaları Hakem Heyetine teslim ettikten sonra tek yapmanız gereken beklemek.Ortalama 45-60 günlük bir zaman dilimin de,ilgili tutar dağıtım şirketlerinden tahsil edilip size iade edilecektir.

Hakem heyetine vermek için dilekçe örneğini için aşağıdaki resme göz atabilirsiniz.Resmi FARKLI KAYDEDEREK bilgisayarınıza indirin ve boş olan yerleri kendinize göre doldurun.

DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda