13.06.2016

Perakende de Bir İlki Çalışanlarına Sundu



Çalışanların verimini artırmak için türlü yöntem deneyen ve bu şekilde hem müşteri sadakatini hem de ciroyu artırmaya çalışan şirketlere perakende sektöründekiler de katıldı. CarrefourSA, sektöründe ilk kez çalışan verimini artırıp satışları yükseltmek için Merter mağazasında bin metrekarelik alana oyun ve dinlenme bölümleri yaptı. Çalışanlar yemek molası da dâhil günde 2 saat bu aktivite alanları kullanabiliyor. Dilerlerse de dinlenme odalarında uyuyabiliyorlar. Şirket yönetimi, mesai saatlerinden sonra da bu alanların kullanımını çalışanlara serbest bıraktı. Çalışanın taleplerini dinleyip bilardodan pingponga, langırttan tavlaya, uyuma odalarından makyaj alanlarına kadar çalışanı mutlu edecek pek çok şeyi kurduklarını dile getiren CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi ve Satış Direktörü Şenol Arpacı, her mağazada 300-400 personel çalıştığını ve bunun yarısını kasiyerlerin oluşturduğunu söyledi.

Kasiyerlere ayrı dinlenme odaları
Dolayısıyla Merter mağazasında çalışanlar için ayrılan alanın yanı sıra kasiyerler için de ayrı bir dinlenme odası yaptıklarını ifade eden Arpacı, bu modelde bazı oyuncakları orta büyüklükteki CarrefourSA'lara da taşıyacaklarını dile getirdi.

Uygulama ciroda artışa neden oldu
Ciroda altıncı olan Merter CarrefourSA mağazasının, bu uygulamayla üçüncülüğe yükseldiğini vurgulayan Arpacı: “Çalışan mutlu olunca bunu fazlasıyla müşteriye yansıtıyor. Çünkü kuruma aidiyet duygusu artıyor. Bu da hem müşteri sayısına hem de satışlara yansıyor" dedi. Artan asgari ücretle yükselen maliyetlerden kurtulmak için çalışan mutluluğuna odaklandıklarını dile getiren Arpacı, "Çalışan mutlu oldukça verim arttı. Türkiye’de bu uygulamayı ilk kez biz yapıyoruz.” dedi.

Sabah Gazetesinden Alıntıdır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda