18.07.2016

Darbe Kalkışmasının Perakendeye Etkisi



Geçtiğimiz hafta sonu,yani 15 temmuz 2016 tarihinin akşamı ülkemiz de nadir görülen olaylardan bir tanesi yaşandı.Asker akşam 22:00 da merkezi Ankara ve İstanbul da olan bir ayaklanma kalkışması ile ülke yönetimine el koymaya çalıştı.Kalkışma her ne kadar başarısız olsa da,etkisi hala sürüyor.
Şüphesiz ticaret alanın da olaylardan en çok etkilen sektör Perakende olmuştur.Bize gelen bilgilere göre,kalkışmanın yaşandığı ilk saatler de halk açık olan küçük marketlere saldırırcasına gidip,kontrolsüzce alışveriş yaparak aynı ivedilik ile evlerine dönmüşlerdir.

Kalkışmanın yaşandığın gecenin sabahı ulaşım da,kısmi aksaklıklar yaşansa da tüm Perakendeciler satış mağazalarını sorunsuz bir şekil de hizmete açmayı başardı.Fakat merkezi noktalar da,mağazası olan mağazalar ciddi anlam da ciro kaybı yaşamaktan kurtulamadı.

Özellikle Ankara'nın merkezi yerlerinden olan Kızılay Meydanın da mağazası olan yerel marketler ve Beğendik grubuna ait olan Kocatepe Camiisinin altın da bulunan satış mağazası,yoğun kalabalık ve trafikten dolayı hayli vasat günler geçirmeye başladı.

Tüm bunlara karşın sektör hız kesmeden hizmet vermeye devam ediyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda