5.08.2016

Bir İflas Erteleme Talebi Daha



10 yıl kadar önce hayata geçen ve İstanbul'daki birçok AVM'de yeri bulunan Kırkpınar Lokantası projesi geçtiğimiz yıllarda önemli bir ivme yakaladı. Hürriyet'in haberine göre, akademisyen, doktor ve avukat olan 16 ortaklı lokanta için sancılı süreç geçtiğimiz yıl başladı.

Başvuru yasak getirilmeden önce yapıldı
Bu yılın başından itibaren de süregelen sıkıntılar devam edince Kırkpınar'ın sahipleri için iflas erteleme başvurusu kaçınılmaz oldu. Kanun Hükmünde Kararname ile geçtiğimiz günlerde iflas ertelemelere yasak getirilmeden önce yapılan başvuruyu İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi değerlendirdi.

İflas erteleme başvurusu, Kırkpınar Lokantacılık ve Turizm İşletmeleri AŞ ve bağlı olduğu Gruppo Turizm İşletmeleri AŞ için yapıldı. Başvuruda, her iki şirketin neden mali sıkıntıya girdikleri de anlatıldı. Av. Satılmış Şahin'in hazırladığı dava dosyasında yer alan bilgilere, geçtiğimiz yıl başlayan ve bu yıl da süren bombalama olayları Kırkpınar için de sıkıntılı bir sürecin yaşanmasına neden oldu.

Dolar bazında ödenen kira mali yapıyı bozdu
Yine, dolar bazında ödenen AVM kiraları ve kurdaki artış da şirketin mali yapısını bozdu. Şirket yönetimi, yaşadığı darboğazı aşmak için yüksek faizle faktoring yoluna gidince, sıkıntılar daha da derinleşti. Öte yandan, gelirlerin düşmesine karşın personel giderleri ve diğer cari giderler ise değişmedi.

Hacizlerin önüne geçildi
Mahkeme, 19 Temmuz günü yapılan başvuruyu 21 Temmuz'da karara bağladı. Mahkeme, şirkete yönelik hacizlerin önüne geçti. Şirket hakkında tedbir kararı veren mahkeme bilirkişi heyetinden rapor talep etti.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda