12.05.2017

5’inci Yıllarını Kutladılar



Modern gıda perakende sektörünün güçlü temsilcisi Gıda Perakendecileri Derneği’nin (GPD) üyeleri, derneğin 5’inci yılını kutlamak üzere bir araya geldi. Düzenlenen akşam yemeğine katılan üyelere özel plaketleri verildi.
2012 yılında kurulan GPD, 2016 yılı itibariyle 105 milyar TL ciroya ulaşan, Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde yaklaşık 35 bin satış noktasında ve 300 binin üzerinde çalışanla tüketiciye kaliteli ve güvenilir hizmet ulaştıran ulusal, bölgesel ve yerel organize gıda perakendecileri ile gıda servis zincirlerinin temsilcisi konumunda. Bu temsiliyetiyle GPD, sektörün gündemindeki konularda hızlı aksiyon alarak görüşleri aktarırken düzenlediği eğitim ve etkinliklerle de üyeler arasındaki bilgi alışverişini sürekli canlı tutuyor.

GPD’nin sürdürdüğü çalışmalar hakkında kısa bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Songör, tüm faaliyetlerin üyelerden gelen desteklerle sürdürüldüğüne dikkat çekerek: “Tüm çalışmalarımızı sizlerden gelen taleplerle şekillendirip, sektörümüzün önünü açmak hedefiyle planlıyoruz. Bundan dolayı sizlerden ne kadar çok geri dönüş, talep ve öneri alabilirsek o derece faydalı ve gerçekten işimize yarayacak çalışmalar çıkarabiliyoruz.” dedi.

Ortak Gelişim Kongresi 10 Ekim’de
Ortak Gelişim Kongresi’nin de tarihini veren Songör, kongrede yine sektörün gündemini konuşurken tedarikçileriyle birlikte başarılı işbirliklerine adım atmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Bu sene 10 Ekim’de gerçekleştirilecek olan Ortak Gelişim Kongresi’nde, perakendenin yarattığı “değer”e odaklanılacağını ifade eden Songör, bu sene de Tanışma Maratonu’nun aynı heyecanla tekrarlanacağını sözlerine ekledi.

Yemekte tüm üyelere dernek çalışmalarına sağladıkları destekten dolayı plaket verildi. 5’inci yılını dolduran üyelere ise özel tasarlanmış plaketleri takdim edildi.

TAMPF’dan beklentiler artıyor
GPD’nin de üyelerinin arasında bulunduğu Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu’nun (TAMPF) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Kubilay Özerkan’ın da katıldığı yemekte, yeni dönemde federasyondan da beklentilerin artacağı ve artık daha pro aktif rol alması gerektiği dilekleri iletildi. AYD, BMD, GPD, KMD ve TURYİD gibi perakende sektörünün öncü kuruluşlarının üye olduğu TAMPF, sektörün sözcüsü olarak bir çok kanuni düzenlemede birleştirici rol oynayarak dikkat çekiyor. Kubilay Özerkan başkanlığında TAMPF’nin bu rolünü daha da sağlamlaştırması hedefleniyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda