27.05.2017

GAP Bölgesi Geni Üretim Modeline Geçiyor



9 kenti kapsayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi Nitelikli Gıda Ürünleri Kümesi tanıtım toplantısı Şanlıurfa’da yapıldı

Toplantının açılışında konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, “Şanlıurfa birçok alanda olduğu gibi kendine özgü damak tadıyla gurme turizminde de Halil İbrahim bereketini ortaya koyan bir marka şehirdir. Güzel şehrimizin gastronomi ile ilgili kültürel mirasını öne çıkaran bir projedir. Nitelikli gıda ürünlerinin geliştirilmesinin yanında katma değer ürünlerin markalaşması ve pazarlanması, kümelenmesi, istihdam başta KOBİ’ler olmak üzere işletmelerin yetenek ve kapasitelerinin arttırılmasına da katkı sağlayacağı inancındayım. Projenin Şanlıurfa ile birlikte GAP bölgesinin iletişim ve işbirliği ağı ile bölgenin kümelenme potansiyeline sürdürülebilir katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Konuşmasında 9 ili kapsayan projenin 3,5 milyon avroya yakın bir bütçesi olduğunu belirten GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ise şunları kaydetti:
“Nitelikli gıda kümesi oluşturma projemizin amacı, bölgeye has niş ürünlerin, yine niş hale getirilerek pazarlara arzıdır. Bu arz zincirinde çalışan tüm KOBİ’lerimizin bir araya toplayarak birlikte çalışmalarını hedefliyoruz. Diğer hedefimiz ise iş ve istihdamı arttırmak.

GAP idaresi olarak yürüttüğümüz proje, 9 ili kapsıyor ama Şanlıurfa’mızın ayrı bir yeri var. Şanlıurfa bütün ürün ve medeniyetin başladığı yerdir. Birçok ürünün mercimek, pirinç ve zeytinin gen kaynağıdır. Şanlıurfa mutfağının gücünü hepimiz biliyoruz. Biz bu ürünlerin daha fazla tanıtılması, daha kolay pazara ulaşması ve değerinde satılmasını sağlayacağız. Proje kapsamında bir küme oluşturacağız. 3,5 milyon avroya yakın bir bütçesi var. Diğer amacımız ise özellikle bölgenin tanıtılması algısının değişmesini sağlamaktır.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda