Metro Toptancı Market, tüm iş süreçlerinde vazgeçmediği sürdürülebilirlik konularını anlattığı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Küresel Raporlama İnisiyatifi’nin (GRI) G4 ‘Temel’ ilkeleri ışığında hazırladığı rapor ile ekosisteminde yer alan paydaşları için yarattığı değeri paylaşıyor. Bu rapora göre çalışan bağlılık oranı tüm sektörlerde yüzde 54 iken, Metro’da yüzde 64 seviyesinde.
Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, Türkiye’de faaliyet göstermeye başladıkları 1990 yılından itibaren anlamlı bir iz bırakma hedefiyle çalıştıklarını belirterek: “Kazandığımız ticari başarının arkasında etik, şeffaf, yerel ve uluslararası kanunlara titizlikle uyan kurumsal sistemlerimiz ve bu sistemler çerçevesinde hareket eden yetenekli insan kaynağımız bulunuyor. Sürdürülebilirliği iş modelimizin temeli olarak görüyoruz ve bu rapor ile sürdürülebilirlik için vazgeçilmezlerimizi paydaşlarımızın bilgisine sunuyoruz.” dedi.
Her şey sürdürülebilir bir gelecek için
Aldıkları her kararın gelecek nesillere etkisini düşündüklerini vurgulayan Özerkan, şunları kaydetti: “Sahip olduklarımızı korumak, çeşitliliği sağlayabilmek, damak paletimizi zenginleştirmek, yenilik yaratarak sektöre yön verebilmek için hayata geçirdiğimiz projelerde, çevreye ve topluma karşı sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Bu doğrultuda Coğrafi İşaretli Ürünler projemizle bugüne kadar, kaybolma tehlikesi yaşayan çok sayıda ürüne sahip çıktık. Sürdürülebilir balıkçılık, hayvan refahı, hayvan ırklarının korunması ve et izlenebilirliği projelerimizle bir yandan kaybolmaya yüz tutmuş palamut, kıvırcık kuzu gibi hayvan ırklarını koruma altına alırken, diğer yandan hayvanların çiftlikten mağazaya kadar olan sürecini izleyerek ürünlerin gıda güvenliğinden emin oluyoruz.”
Rapora göre Metro, 2016 yılında tedariğini yüzde 98 oranında yerli üreticiden sağladı ve kurucuları arasında yer aldığı Business Social Compliance Initiative’in (BSCI) eğitimlerine 247 tedarikçi katıldı. Ayrıca, Gastronometro’da 2016 yılında 3.000 profesyonel ağırlandı. 700 çalışana Gastronometro’da eğitim verildi.
Metro Sürdürülebilirlik Raporu 2016’dan diğer öne çıkan maddeler ise şöyle:
· Metro'da 2016 yılında kadın istihdam oranı yüzde 33 ve üst yönetimde bu oran yüzde 34,6 şeklinde gerçekleşti.
· Lojistik faaliyetlerde ürün güvenliğini sağlayan IFS Lojistik (International Featured Standards Logistic) belgesini alan Antalya Platformu ile Metro Türkiye, bu sertifikaya Türkiye’de ve Metro ülkeleri arasında sahip olan ilk şirket oldu.
· Müşteri Memnuniyeti Nabzı Araştırması 2016 sonucu 7,4/10 olarak gerçekleşti.
· Bağımsız bir şirket tarafından Metro müşterileri ile yılda iki kez yüz yüze görüşmelerle yapılan Marka İmajı Araştırması’nın 2016 skoru yüzde 96 oldu.
· Metro Müşteri İlişkileri saha ekipleri günde ortalama 1,900, yılda 390 bin müşteri ziyareti gerçekleştirdi.
· Aylık olarak hazırlanan Metropost ile 500 binden fazla müşteriye hem ürünler hem de kampanyalar hakkında detaylı bilgi verildi.
· Gastronometro’da 2016 yılında 3 bin profesyonel ağırlandı. 700 çalışana Gastronometro’da eğitim verildi.
· Horeca Günleri’nde 7 bin 400 kilometre yol kat ederek 14 şehir ve 22 mağazaya ulaşıldı.
· Yenilenebilir enerji kullanımı 2015 yılına kıyasla yüzde 158 oranında artırıldı.
· 2016’da ambalaj atık miktarı 2015’e göre %12 oranında azalırken, bu atıkların %54’ü yetkilendirilmiş kuruluş aracılığıyla toplanıp geri kazanıldı.
· TÜBİTAK ile Türkiye’de ilk kez Meyve Sebze Kayıp ve Atıklarının Azaltılması Araştırması gerçekleştirildi .Tüm iş ortaklarının işbirliğiyle yürütülen çalışmalar sonucunda tedarik zincirindeki gıda kayıpları, 2016 yılında bir önceki yıla göre %20 oranında azaltıldı.
Yorum Gönder