13.06.2017

Katar'a Gıda Takviyesi Devam Ediyor



Arap Ülkelerinin tavır aldığı ve bütün diplomatik ilişkilerini kestiği Katar'a,Ülkemizden yapılan gıda yardımı hız kesmeden devam ediyor.

Gün geçtikçe Körfez ülkelerinin yaptırım konusun da hayli sertleştiği Katar,özellikle gıda konusun da hayli zorlu bir dönemden geçiyor.Yaptırımlar da 7. gününü geride bırakan Katar'a yapılan gıda yardımının ekonomik hacmi 7 günde yaklaşık 6 Milyon TL'ye ulaştı.Söz konusu yardımlar Katar'a THY'nın A330 Kargo tipi uçaklar ile taşınıyor.Şu ana kadar toplam da Bin Tona yakın gıda malzemesi taşındığı tahmin ediliyor.

SATIŞ FİYATLARI %30 DAHA PAHALI

Türk ürünleri Katar marketlerinde yerini hızlı aldı. Katar Riyali ile Türk Lirası neredeyse 1'e 1 değerden işlem görüyor. Ürünler ise yaklaşık yüzde 30'luk fiyat farkı ile market raflarında yer buluyor.

Örneğin litrelik Sütaş kutu sütün Türkiye'de fiyatı 2.95 TL iken, aynı ürün Katar'da 3.88 TL'den satılıyor. Erpiliç marka 1 kilogram tavuk but ızgaranın ülkemizdeki fiyatı 16 TL iken, Katar'daki 1.1 kg fiyatı ise 28.85 TL'ye denk geliyor. Elbette ortaya çıkan fark ulaşım maliyetlerinden kaynaklanıyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda