18.07.2017

Metro Gross Çalışma Şartları/Maaşları 2017



Ülkemiz de faaliyet gösteren ender yabancı sermayeli perakendecilerden biri olan Metro Gross aynı zaman da ülkemiz de Gross market konseptinin de öncülerindendir.
METRO GROSS ÇALIŞMA ŞARTLARI

Haftalık çalışma süreniz 45 saat günlük ise 7,5 saat çalışma süreniz vardır.Bu 7,5 saate yemek molanız dahil değildir.Hafta 1 gün izin ve yılınızı doldurmanız durumun da 14+2 gün şeklin de yıllık izin kullanma hakkına sahip olursunuz.Personel sabahçı/akşamcı şeklin de periyodik olarak değişen iki vardiya halin de çalışmaktadır.

Firma yoğun bir iş temposu ile hzmet vermektedir.Zaman zaman fazla çalışmanız söz konusu olabilir.Bu fazla çalışmalar için,firma mesai ödemesi yapmaktadır.Tabi resmi tatiller de çalışmanız durumun da yine mesai ödemesi almaya hak kazanırsınız.

METRO GROSS MAAŞLARI

Maaşları Asgari Ücretten  %30 daha fazladır,lakin firma içerisindeki görevinize göre de değişken olabilmektedir.Çeşitli ek yardımlar mevcut ancak hepsine çalışma yılınıza göre hak kazanıyorsunuz. Kısacası yeni başlayan 1650 maaş + 100 lira market yardımı alır. Servis ve yemek onlara ait.

İlk çalışma yılınızda bütün hakedişlere ayınıza oranla %50 oranda,1.yıldan itibaren %75'e,2. yıldan itibaren %100 alırsınız.

Hak edişler (extralar) Prim (Her ay 275) Market yardımı (Her ay - 200) Mayıs Giyim yardımı (250) Ağustos Yakacak yardımı (600) Ramazan ve Kurban bayramı (250) Yılbaşı (125)

319 yorum :

  1. Admin askerligim tecilli 2023'e kadar. Tecilli olanları alıyorlarmı acaba ?

    YanıtlaSil
  2. Part time iş saatleri hakkinda bilgi verebilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftalık 30 saat ve maaş ise yaklaşık 800 TL civarı.

      Sil
  3. Muhasebe elemanı ne kadar alır ve çalışma saatleri nasıl oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftalık 45 Saat ve maaşlar 1750-2500 TL arasında değişiyor.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Haftalık 45 saat çalışma süresi ve genel de cumartesi-pazar tatil.Maaş ise 3000-4000 TL arasında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi bölümün maaşları 3000-4000 arasi

      Sil
  6. Merhabalar çalışma saatleri günlük 7,5 saat olarak denilmiş
    Vardiya sistemi tam olarak nasıl bir hafta sabah açılış
    Bir hafta kapanış şeklinde mi
    Yoksa değişiklik gösteriyor mı
    Bir de reyon elemanları için izin günü hafta içi mı oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardiya dediğiniz gibi sabahçı-akşamcı şeklinde işliyor.İzinler genelde hafta içi verilir.

      Sil
  7. Merhaba. Müşteri yöneticisi maaşı nedir ve ek gelirleri nelerdir

    YanıtlaSil
  8. Sakın metro markete bulaşmayı ben kuru gıdada başladım insanları somurmekten başka birşey yapmıyorlar birde maaşlar 1400 1700 filan degil

    YanıtlaSil
  9. İnsanın canını çıkarıyorlar yeni elamanları kullanıyorlar bunu bir metro kurugida elamanı olarak soyluyorum

    YanıtlaSil
  10. merhaba, işe alım süreci nasıl gerçekleşiyor kariyernetten başvurdum yetenek sınavına girdim biz size döncez dediler 2 gün geçti arayan yok nezaman süre ile arıyolar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç gün daha beklemenizde fayda var.Zira bazen 5 veya 10 günü bulabiliyor dönüşler.

      Sil
  11. evet bende bir konuda size yardımcı olabilirim 5 yıl boyunca çalıştığım şirket metro gross çalışma ortamı güzeldi fakat ben size şunu iletmem gerekiyor metro direk kendi bünyesine eleman almıyor 6 ile 12 aylık işkur stajyer çalışanı olarak kendi bünyesine eleman alıyor en son ayrılmadan önce bildiğim sistem buydu tabi tanıdık müdür felan torpil varsa direk metro bünyesindede girebilirsiniz işkur stajyerliğiniz bitince taraflar birbirinden memnun ise metro bünyesine girebilirsiniz gerek servis gerek yemek olanağı sunması güzel bir şey yalnız yükselme şansınız düşük arkadaşlar çünkü mağaza sayısı düşük çünkü illerde en fazla 1 ve 2 mağaza var istanbul dışında ve kemikleşmiş bir personeli var bu yüzden çok çalışıp kendinizi göstermeniz lazım maaş sistemine gelelim eskiden çok iyi bir maaş sistemi vardı 3 ayda bir çift maaş alıyorduk en son yapılan toplu iş sözleşmesinde 3 ayda bir ikramiye sistemi kaldırıldı ve yeni girecek bir personelin yan hakları ilk yıl %50 ikinci yıl için %75 ve üçüncü yılda %100 olarak tanımlandı yani siz metrocu olduğunuz zaman 3 yıl sonra bünyesinde ki personelle eşitleniyor fakat şunu bildirmek isterim eski çalışanlarla almış olduğunuz maaş arasında farklılık olabilir her neyse fazla uzatmıyalım benim kanaatim artık eskisi gibi değil ne yazık ki yüksek bir beklentiniz olmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süreç bu kadar uzun mu sürüyor. metroya girmek istediğimden başka iş fırsatlarını da bakamıyorum. bu konuda tecrübesi olan arkadaşımız var ise lütfen yazsın.

      Sil
  12. Merhaba. Sevkiyat Asistani Metro markette ne is yapar. Calisma saatlerini ise saaat 14 de is basi aksam 20 de cikis olarak soyluyorlar ortalama maasi ne olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda tam olarak bilgim yok.Lakin öğrenmeye çalışırım sizin için.

      Sil
  13. İnsan kaynaklati ile gorustum kasiyerlik icin gazianteo den... Donus saglamalari cok uzun surer mi bide.. İskur ile mi alim yapiyorlar .kac ay surec ile

    YanıtlaSil
  14. Ben carrefoursa ya basvuru yaptim mersin palm cityde suan alimlari yok galiba hazir cv verdim ve askerlik yapmadim 2025 e kadar tecil acaba alirlar mi basvurali 7 gun oldu askerlik sknti mi acil cevap tskler

    YanıtlaSil
  15. İyi gunler. Gaziantep metro da kasiyer ihtiyaci var mi??

    YanıtlaSil
  16. Öncelikle şunu belirteyim maaşlar 1700 lirayı bulmayabilir. Asgari ücret üzerine yukarıda yazan hakkedişleri alırsınız. Ancak yukarıda yazan primler brüt miktarlar. Ayrıca yeni giren biri için şöyle bir örnek vereyim. 4 aylık personelseniz yakıt yardımını 4 aylık olarak alırsınız. Oranlarlar yani. Kısacası metro çalışma şartları olarak diğer marketlerden kesinlikle iyi (bence) maaş olarak hemen hemen aynı sayılır.

    YanıtlaSil
  17. Beyler ben metro markete tabak çanak ev aletleri bölümünde satış danışmanı olarak girdim pazartesi Allah basın ederse baslicam sizce pişman olur muyum bide yapacağım işler neler ACİL YARDİM PLASE !!!! DİKKAT!!!!

    YanıtlaSil
  18. Yukarıdaki çalışma şartları kesin mi ?

    YanıtlaSil
  19. Part time çalışma sisteminde servis var mı ve sigorta var mi

    YanıtlaSil
  20. Merhaba, yeni asgari ücret+yan haklarla beraber net ne kadar alabiliriz? 1 ay sonra başlamayı düşünüyorum bir de yol yardımını sadece servisi kullananlar mı alıyor?

    Son olarak verdiğiniz extra ücretlerin net miktarını ilk yıl olarak nasıl hesaplayabiliriz?

    Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal haklar aynen devam,sadece maaşlarda artış olacak.

      Sil
  21. Merhaba,
    öncelikle bu sosyal haklar beyaz yaka için geçerlimi, ben insan kaynakları kategori müdürlüğüne başvuru yaptım bu pozisyonun maaşı nedir, yan haklar tam olarak nasıldır. Acil bilgi verebilir misiniz

    YanıtlaSil
  22. Merhaba,bu haklar sadece personel için geçerli.Sizin statünüz için bu şekilde yan haklar yok.İK asistanı olarak işe başlayacaksanız maaşınız 2500-3250 TL arasında bir rakam olacaktır.

    YanıtlaSil
  23. iyi günler metro markette ziraat mühendisi hangi şartlarda çalışır ve ne kadar maaş alır bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftalık 45 saat çalışır ve hafta sonları izinlidir.Maaşlar ise 3000-4500 TL arasında değişmektedir.

      Sil
  24. bir sorum daha olacak kapalı bayan çalıştırıyolar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda net bir şey söylemek yanlış olabilir,şu an için bir çok perakendeci tesettürlü bayan çalıştırmaya başladı.Fakat Metro ile ilgili kesin bir bilgi yok.

      Sil
  25. Bir sorum daha olacak, beyaz yaka yan hakalrı nelerdir?

    YanıtlaSil
  26. Beyaz yakalılara yemek ve servis hakkı varmı?

    YanıtlaSil
  27. metroda çalışanlar asgari ücretin %30 dan fazla alıyor deniyor bu doğrumudur ve bu kasiyerlik içinde geçerlimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasiyerler asgari ücret.Lakin yılına göre değişebiliyor.

      Sil
  28. merhaba reyon görevlisi tam olarak ne iş yapar çalışma saatleri nasıl ve ne kadar maaş alırlar olanakları nelerdir bilgi verirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,reyonların doldurulması ve düzeninden sorumludur.Maaş ise asgari ücret.

      Sil
  29. Kasaplar da bu extralari alıyorlar mi başka bi firma adı altında ise aliyolar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Firma personelleri belirtilen şartlarda çalıştırılmıyor.

      Sil
    2. Peki neye göre çalışılıyor bilginiz varsa detaylı paylasirmisiniz yan haklardan tamamen mahrum olarak mı yoksa bi sendikaya bağlı mi

      Sil
  30. Maaş + Yemek + Yol Ücreti şeklinde çalışıyor.Günlük çalışma süresi 8 saat onun haricinde bir ek gelir yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani ikramiye çift maaş vs hiçbişey yok

      Sil
  31. Evet söylediklerim dışında bir şey yok.Dediklerinizi sadece Metro'nun kadrolu işçileri alıyor.

    YanıtlaSil
  32. Kasap bölümü için başvurdum ve geri dönüp sınava tabii tutacaklarini soyledirler. Nekadar zaman alir ve aoayal haklarim ve maasim ne surumda olur yardimci olurmusunuz. Şimdiden cok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  33. Ankara mamakdaki magazada kasap bölümü icin cv versim ve daha sonra size donecegiz ainava tabi olacaksiniz dediler. Maaşı ve sosyal haklari hakkinda bilgi verirseniz cok sevinirim.

    YanıtlaSil
  34. Maaş hakkinda net bir cevap alamadim kasap olarak başvurdum fakat et bölümünde reyon gorevlisi olarak gorev alirsiniZ dediler. Bana verecekleri bu gorevi normal siradan vasıfsız bir elemaninda yapabilecegini söyleyip meslegim olan kasapligi icra edip daha faydali olmak istedigimi ayni zamanda maasimada bir fark yaratabilecekse o görevi almak isterim dedim ama onada net bir cvp alamadim maalesef bu durumda asgari ucrettenmi degerlendirirler ve sosyal haklarim nedir bilgilendirirseniz cok memnun olurum. Simdiden tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  35. Mesut bey,işletici firma değil ise Metro'nun şartları gayet iyidir.Lakin işletici firma ise şartları değişebiliyor.Biz Metro'nun şartlarını yukarı da yazdık.İşletici firmaların maaş ve çalışma şartları farklı olabiliyor.

    YanıtlaSil
  36. Merhabalar metro market mağaza müdür yerdımcısı maaşları ve şatları nelerdir acep???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışma şartları yani saatleri normal personel gibidir.Çok nadirde olsa fazla çalışmanız söz konusu olabilir.Maaşlar ise 2500-3500 TL arasında değişmektedir.

      Sil
  37. Merhaba metro markete kasap bölümünde iş başvurusu yaptim fakat taşoran firma bunyesinde işe başlanabilecegini soylediler. Ikisinin arasindaki farklar nelerdir. Yardimci olursaniz cok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,iki yorum üzeride bütün sorularınız cevabı yer alıyor.

      Sil
  38. Merhaba reyon görevlisi prim yardım vs alır mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet var.Ayrıca sendikal hakların tamamından faydalanır reyon görevlisi.

      Sil
  39. Merhaba ben Metronun eski personeliyim ve bir anlık sinirle işten ayrıldım tekrardan başvursam ne derler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri almaları çok zor.Zira bir yöneticinin araya girmesi ile,sizi tekrar işe alabilirler.

      Sil
  40. Personelleriyken üzerime gelindi sinirle işten ayrıldım ama bir kavga olmadı.Şu an tekrardan başvursam ne diyecekler acaba merak ediyorum?

    YanıtlaSil
  41. bir tatsızlık olmadan işten ayrıldım geri dönme ihtimalim hiç mi yok

    YanıtlaSil
  42. Yöneticiler referans olursa tekrar alınabilirsiniz.Aksi takdirde çok zor.

    YanıtlaSil
  43. Merhabalar,Metro gross market bildiğim kadarıyla Rize veya Tabzon'da bir şube açma girişimi içersindeydi konu ve süreci hakkında herhangi bir bilgiye sahipmisinizi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarı ile lokasyon arayışı içindeydiler.Fakat uygun bir yer buldularmı tam olarak net bir bilgi yok.

      Sil
  44. Slm metro gross marketlerde son kontrol görevlisi şartları nelerdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışma şartları aynıdır değişmez.Lakin ücretler değişkendir.1800-2200 TL arasında değişebiliyor rakamlar.

      Sil
  45. Metroda 5. Günde burdan ayrıldım ama pişman oldum evraklarım hala içeride gidip rica etsem eski işime döner miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor ama imkansız değil.Müdürlerin elinde olan bir konu bu.

      Sil
  46. Meyve Sebze ve Balık reyonu sizce zor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesleğiniz ise zor değildir.Fakat ilk defa çalışacak biriyseniz biraz zorlanmanız mümkün.

      Sil
  47. Metroda işe girdikten sonra zamanla bölüm değiştirme hakkımız var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki yok.Olsa bile hemen ilk yıllarda olmazı mümkün değil.

      Sil
  48. Maaşları hangi bankadan veriyorlar

    YanıtlaSil
  49. Eski işimi istiyorum desem kızarlar mı?Çekiniyorum terslenmem umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kimse terslemez sizi.En fazla işe alınmazsınız.Lakin kendinizi buraya şartlamayın,zira sektörde iş çok.

      Sil
  50. Yapı Kredi veriyor maaşları

    YanıtlaSil
  51. Metro maaş konusunda en iyisi kıymeti geç anlaşılır

    YanıtlaSil
  52. Eleman bulamıyorlar insanlara yalan söylüyorlar.Sürekli reyon elemanı ilanı verip meyve sebzeye adam aramaktadırlar.

    YanıtlaSil
  53. Meyve sebzeye eleman bulamıyorlar kimse durmuyor parası iyi ama insanlar katlanmamakta.

    YanıtlaSil
  54. Yeni gelen elemanı hamal gibi çalıştırıyorlar ayaktasın mola oturma falan yok.Her yerde kamera var buz gibi meyve sebze tezgahında durulmuyor.Yetkili işi öğretmiyor ilgilenmiyor bile.

    YanıtlaSil
  55. Yorum yapan arkadaş çok sinirlenmiş.Metro kötü bir firma mı sizce?

    YanıtlaSil
  56. Çalışma şartları zor galiba

    YanıtlaSil
  57. Perakende sektöründe rahat çalışabileceğiniz ender firmalardan biridir.Lakin dikkat etmeniz gereken tek şey var ki,taşeron olarak çalışırsanız o rahatlığı bulamazsınız.

    YanıtlaSil
  58. Merhaba ben birsey soracagim. Sigorta olayinda bir farklilik yapiyorlar yanilmiyorsam bu tam olarak nasil oluyor? hani benim ogrendigim kadariyla 20 günü onlar yatiriyor geriye kalan 10 gunu kendin .. Tam olarak nedir bu durum aciklayabilir misiniz? Part time kasa görevlisi icin

    YanıtlaSil
  59. Merhaba,sizin cebinizden bir şey ödemenize gerek yok.Sağlık hizmetlerinden tamamen yararlanabiliyorsunuz.Sadece sigorta priminiz ve gününüz eksik yatıyor.

    YanıtlaSil
  60. meyve sebze siparis hazırlık şartları nasıl metronun kadrolu eleman mi oluyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadrolu çalışanda var,işletici firma personeli de var.Kadrolu çalışanlar için şartlar yukarıda yer alıyor.İşletici firmaların şartları Metro'ya göre daha vasattır ve farklılık gösterebiliyor.

      Sil
  61. iyi günler Mersin Metro Markette yakın zamanda personel alımı var mıdır? eğer varsa hangi bölümlere bilgi verirseniz sevinirim. ayrıca alımlar kadrolu mu yoksa taşeron firma mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bölge de bildiğimiz kadarı ile kadrolu personel çalıştırılmaktadır.Siz başvurunuzu yapın,genelde uygun görürlerse ilk arayacakları kişi olabilirsiniz.

      Sil
  62. 3 gün oldu basvurali hemen görüşmeye çağırdılar sizce kabul edilir miyim siz ne diyorsunuz deneyimim var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Personel ihtiyacı acilse,kısa sürede işbaşı yaparsınız.Ki hemen döndüklerine göre acil gibi görünüyor.

      Sil
  63. benim 10.gun oldu metroya baslayali kirugidadayim iskurdan girdim buradi sezonluk magaza sezon sonu kadroya kalma.sansim varmi calismamdan memnunlar gazliyolarmi yoksa iskurlulari cikariyolarmi iskurdan kalan varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,çalışmanızdan memnunlarsa kesinlikle çıkarmazlar.Tabiki işkur üzerinden giripte,kadroya geçen bir çok personel var.

      Sil
  64. İlk iş deneyimim değil daha once de hakmar a101 ve bımde calistim işkur olarak mı başlarım kac ay işkur personeli olarak calısılıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 ay işkur üzerinden maaş aldıktan sonra,sizden memnun kalırlarsa tamamen Metro personeli olursunuz ve daha sonraki dönemde sendikal haklardan da faydalanma hakkınız olur.

      Sil
  65. Tesekkur basvuru icin magazayı müracaat edebilir miyim peki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederiz.Evet mağazalar üzerinden başvuru yapmanız mümkün.

      Sil
  66. Merhaba.. Ben engelli kadrosundan girmek istiyorum ancak sigortam olsun istemiyorm istege bagli zaten ödeniyor böyle işe almalari mümkün mü acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bildiğimiz kadarı ile böyle bir şekilde çalışmanız mümkün değil Metro'da.Zira firma kesinlikle işe aldığı her personelin sigortasını yine kendi yatırıyor.

      Sil
  67. merhaba.metro depo sorumlusu ne kadar ücret alıyor acaba..tanıdık vasıtasıyla girme ihtimalim var eğer istersem sizce ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1700-1900 TL arasında değişiyor.Tabi taşerön değilse yukarda bahsi geçen sosyal haklarda var.Şayet Metro bünyesinde çalışacaksanız uzun yıllar çalışılabilecek bir iş,tavsiye ederiz.

      Sil
  68. çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  69. Rica eder,size başarılar dileriz.

    YanıtlaSil
  70. Merhaba, ilk defa bu kadar samimi, doğru bilgi veren bir site kurduğunuz ve yardımcı oluş yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ve tebrik etmek isterim. Benim sorum
    1) Metro Cash\Carry Et Departman Müdürü ne kadar maaş alır ?
    2 ) Et Departman Müdürü tam olarak ne iş yapar ?
    3) İşe alım sürecinde 2. Aşama olarak söylenen Yetenek Sınavı nedir ? Tam olarak ne sorulmaktadır ? Kimle görüşülmektedir , yazılı mı sözlü mü ? İşe alım süreciyle alakalı sırasıyla Ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim
    4 ) Bu bölümün zorluğu nedir ?
    5) Tavsiye eder misiniz ?

    YanıtlaSil
  71. Merhaba bu güzel cevabınız için ayrıca biz teşekkür ederiz.Sizlere yardımcı olabiliyorsak ne ala.Kısaca sorularınıza cevap verelim.

    Departman müdürlerinin maaşı personelden farklıdır.Yani eski/yeni şeklinde ele alırsak hayli farklı maaşlar çıkabilir karşımıza.Lakin yeni başlayan bir departman müdürü 3250-4000 TL arasında bir maaş alır.Eskilerde ise rakamlar değişebilir.

    Et bölümünden sorumlu müdür,reyon düzenleri,ürün kontrolleri,siparişler,vardiya düzeni gibi rutin işler ile ilgilenir.

    İşe alımlarda bir ön mülakat,daha sonrasında ise hem yazılı hemde uygulamalı eğitimler verilmektedir.Mülakatta genelde şirketin vizyonu,misyonu vb. konular size anlatılır.Şayet karşılıklı anlaşıldığında eğitim süreçleri başlar.Bu eğitimler hem mağazalarda,hemde genel merkezde verilir.Mağazalarda uygulamalı eğitim,merkezde ise sohbet tarzında yazılı eğitimler verilir.

    Yazılı eğitimler sizi zorlayacak türden değildir.Öncelik daima müşteri memnuniyeti ve şirket ilkeleridir.

    Bölümün tek handikabı,iyi bir takip gerektiren bir bölüm olması.Zira kırmızı ette sürekli olarak tazeliği sağmak zor,lakin imkansız değil.

    Tabi ederiz.Zira kırmızı et konusu gözde bir bölüm.Her daim başarılı olanlar o bölümde kolayca fark edilir.

    YanıtlaSil
  72. Bu güzel ve açıklayıcı cevabınızdan dolayı ben çok teşekkür ederim. Bir de son olarak:
    1) Metroyu genel manada tavsiye eder misiniz ?
    2) Çalışma ortamı nasıl ?
    3) Çalışan ve üst yönetimin diyaloğu ve birbirleriyle olan iletişimleri nasıl?
    4) Bazı kötü yorumlar dolaşıyor her yorumlar elbette şahsi ve duygusal olabilir bu bağlamda siz nesnel bir değerlendirme yapar mısınız ?
    5) Çalışma süreleri saat bazında nasıl, çalışma ve iş yoğunluğu nasıl ?
    6) İlk çalışma işkur maaşı ile mi ? Deneme süreci ne kadar ?
    Sorularım Et Departman Müdürlüğü için. Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederiz.
      Metro bu sektörde çalışan herkesin tercih edeceği firmalardan biridir.
      Siz çalışan ve dürüst olursanız,emin olun ortam dediğiniz kavram kendiliğinden oluşur.Lakin bir fikir isterseniz,ortam oldukça güzeldir.Samimi dostluklar edinebilirsiniz.
      Yöneticiler ve çalışanlar arasında samimiyet her daim esastır.İşini yapana pek kimse karışmaz.
      Kimseyi memnun etmek mümkün değil.Lakin Metro'Nun şartları bir çok Türk perakendeciden iyidir.Ve iyi olduğu için bir çok işi Metro'da çalışmak ister.Sendikalı olmaları bile bir artıdır.
      Çalışma süreleri yasal saatlere göredir.İş yoğundur lakin,takım ruhu ile çalışıldığı için pek fark etmezsiniz bu yoğunluğu.
      İşkur üzerinden alım yapmıyor sanırım Metro.Maaş konusu yazımızda yer alıyor.Birime göre maaşlar değişebilir.

      İmkanınız var ise,geç olmadan başlamanızı tavsiye ederim.Tabi bu sektörde çalışmayı düşünüyorsanız Metro iyidir.

      Sil
  73. İşe alım süreci tamamen il bazındaki mağazanın insiyatifinde mi yoksa genel merkez de dahil oluyor mu seçim konusunda ? Yani genel merkezle de görüşülüyor mu en son karar ve onayı kim veriyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şehirde bir insan kaynakları departmani bulunuyor.Genel merkez onay veriyo olasa da,işe alınıp alınmamasına şehir birimleri karar veriyor.

      Şöyle özetleyelim.Şehir birimi bu personeli işe alalım der,genel merkez onay verir.

      Sil
  74. Merhaba, Ben Geçen hafta Metro ile ön görüşmeye gittim normalde insan kaynakları ile görüşecekken şansına mağaza müdürü de insan kaynaklarının yanındaymış gelsin diye haber gönderince beni mağaza müdürü ile insan kaynakları sorumlusu beraber mülakata aldılar. Daha çok soruları mağaza müdürü sordu. Görüşeli 6 gün oldu daha bir geri dönüş olmadı. Mağaza müdürü insan kaynaklarımız sizle irtibata geçecektir demişti çıkarken. Görüşme genel manada olumlu bir atmosferdeydi. Sizce geri dönüş olur mu ?
    Olursa ne zaman olur tahmininiz ? ( gün)
    Bundan sonra sitelerde, forum sayfalarında 4-5 mülakat aşaması olduğu söyleniyor bu doğru mu ? Doğruysa bu aşamalar neler , ne yapılıyor?
    Bir dahaki görüşme olursa eğer beni neler bekliyor? Çünkü mağaza müdürü de dahil görüşmüş oldum ilk görüşmeden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,ikinci kez çağırdıklarında sizi işe almak isteyeceklerdir.Yönetici adayı olarak başvuru yapmadıysanız tekrar tekrar mülakata tabi olmazsınız.

      Genelde Metro sürekli olarak başvuru toplar.Personel eksikliğinin hissedildiği an en olumlu adayı hemen iş başı yaptırırlar.Açık pozisyon için alım süreleri vardır,genelde 25 gün civarı bir süre de talep toplar ve sonunda eleme yaparlar.

      Size tavsiyemiz yaklaşık 25 gün bekleyip,geri dönüş olmazsa başka işlere bakmanız yönünde olacaktır.

      Dediğimiz gibi ikinci kez sizi çağırdıklarında büyük olasılık işbaşı yaptırmak içindir.

      Sil
  75. Yönetici derken Et Departman Müdürlüğü için görüştüm, 2. Görüşme için çağırdıklarında iş başı yaptırırlar mı yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yöneticiler için görüşmeler ikiye veya üçe çıkabiliyor.Zira İk müdürü ve bölge müdürleri ile görüşmenizde gerekebilir.Lakin gerek kalmayabilir de.İkinci bir görüşmeden sonra,size tekrar bir görüşme için randevu verme olasılıkları kadar,bir an önce departman bölümünde eğitim/işbaşı yaptırmaları da mümkün.

      Yönetici alımlarında biraz daha yavaş davranıyor olabilirler.

      Sil
  76. Merhaba depo sevkiyat elemanları ne kadar maaş alıyor

    YanıtlaSil
  77. Yöneticilerin çalışma ortamları neresi ?
    Şahsi ofis mi tahsis ediyorlar ?
    Yönetici odası tek kişilik ofis şeklinde mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Personellerin ve yöneticilerin ortak kullandığı bir oda düşünün.Bu odada bilgisayarlar vs. bulunmaktadır.Perakende sektöründe yöneticinin sürekli olarak ofiste oturmasına pek sıcak bakılmaz.

      Sil
  78. Sıcak bakılmayan yönü olarak elbette sürekli oturmak manasında değil iş takibi açısından bilgisayar ortamı daha yoğun kullanılmayacak mı sizce o açıdan dedim, oturmaya sıcak bakılmazdan kastınız reyon dolaşılması, vardiya takibi vs vaşka oturmayıp da yapabileceği ne iş var ? Yönetici bazında

    YanıtlaSil
  79. Tecrübe ve bilgilerinizden faydalanmak amacıyla : (et departman müdürü) ofiste yönetici olarak çok durulmasını istenmeyeceğini söylediniz. Ofis haricinde nerelerde olunmalı, napılmalı ? Sabah geldiğinden itibaren gün ve saat olarak bir planlama yapcak olsanız ne olurdu bu ? Ofiste ne kadar süre bulunulmalı, bulunulmayan süreç nasıl değelendirilmeli ? Ofiste neler yapılmalı ? Hakkınızı helal edin ben de işle alakalı ancak sizin vesilenizle bilgi edinmiş oluyorum. Bunlardan da olabildiğince faydalanmak istiyorum. Detaylıca cevap verirseniz çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,Günlük satışlar ve raporlama haricinde neredeyse bütün günü mağaza içinde veya sorumlu olduğunuz departmanda geçirmeniz sizin işinize önem verdiğinizi gösterir.Zira perakendecilikte paranın geldiği yer mağazalar olduğu için,üst yönetim bu hususa ayrıca önem gösterir.

      Diyelim ki departman müdürü olarak işe başladınız.Günlük rutin işleriniz: ürünleri kontrol etmek,personeli kontrol etmek,ürün bulunurluğunu kontrol etmek,üst yöneticilerinize bilgi vermek dışında kalan tüm süreyi sorumlu olduğunuz departman ve departman çalışanlarınız ile geçirmeniz sizin işinize önem verdiğinizi gösterir.Nitekim bu sektörde bu anlayış hiç bir zaman değişmez.

      Ne hakkı azizim,siz sorun biz cevaplayalım...Sorun yok.

      Sil
  80. Mrb city gross metro gross aynı sirketmi acaba

    YanıtlaSil
  81. City gross çalışma şartlarını bulamadim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuyu araştırıp,bir yazı yazabiliriz.Takipte kalın.

      Sil
  82. Sorumlu olunan departmanda elbette vakit geçirmek , hem personlelle arayı iyi tutmak hem de işe bağlılığı göstermek açısından yapılması gereken bir işlem fakat sürekli orda vakit geçirmekten kaskt nedir ? Orda reyonda bulunan arkadaşlar satış kısmıyla meşgul olacaklar. Bu durumda Orda yönetici olarak nasıl bir pozisyon alınmalı. Orda vakit geçirirken neler yapılmalı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müşteri istekleri ve personelin moral motivasyonunu yüksek tutarak satışların artmasını sağlamalısınız departmanda.Yani personeliniz ile saha da fazla abartmadan ne kadar samimi olursanız ve vakit geçirirseniz satışlarınız da o derece iyi olur.O bölümde bulunmanız zaten bir iş yapma modeli,gerisi kendiliğinden gelir.

      Sil
  83. İnsan kaynakları katagori müdürüne ne maaş verirler ?

    YanıtlaSil
  84. İşkurdan bana mesaj geldi metro gross market toplu personel seçimi olacak diye ortaokul mezunuyum açık lise okuyorum 17 yaşındayım 18 ime girmeme daha 4 ay var kararsız kaldım lise mezunu personel alıyorlarmış birde size sorim dedim gitsem mi gitmesem mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylentide lise mezunu şart deseler de,zaman zaman ortaokul ve ilkokul mezunu personellerde alınıyor.Çalışmayı düşünüyorsanız,gitmenizi tavsiye ederim.

      Sil
  85. merhaba...metroda bir ara ikramiyelerin kalktığını duymuştum 2 sene önce filandı hala aynı mı durum 2018 şartları yukarda yazılanlar mı acaba?? şimdiden teşekkürler... düşük maaş deniliyor ikramiye yok deniliyor..reyon elemanı olarak başvurmayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara ikramiyeler kaldırılmak istendi lakin,işçiden çok ses çıkınca bu istek durdu.Güncel bilgiler yazımızda yer alıyor.

      Sil
  86. Merhabalar Sevgili ve İlgili Admin,

    Bütün sorulara imtina etmeden son derece ilgili şekilde yaklaştığınız için teşekkür ederim , benimde bir kaç sorum olacak sizlere nacizane cevaplarsanız sevinirim,
    1) Metro Gross Gıda Dışı Bölüm Müdürü ne kadar maaş alır ?
    2) Gıda Dışı Bölüm Müdürü ne iş yapar?
    3) işin zorlukları nedir , mobbing tarzı bir baskı var mıdır?
    4)Şuanda kurumsal bir hazır giyim mdr yrd olarak çalışmaktayım ort. 2300 maaş almaktayım (prim alamamaktayız sayım açığı denen saçma bir uygulama yüzünden ne yazık ki) bahsettiğim pozisyona geçiş yapmak için yorumunuz nasıl olur? Tavsiye eder misiniz?
    Tekrardan teşekkürlerimi arz ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,yararlı olabiliyorsak ne mutlu bize.Sorularınıza bildiğimiz kadarı ile cevap verelim.

      Gıda Dışı Bölüm Müdürü Maaşları 3250-4500 TL arasında değişmektedir.Bu ücretler kişinin tecrübesi ve şirket içinde çalıştığı yıla göre şekilleniyor.

      En rahat bölümlerden biridir.Akar,kokar ile uğraşmazsınız.Personel düzeni,satılan ürün grubu ve satış yükseltmeye özen göstermeniz halinde sizden iyisi olmaz.Çok rahat edersiniz.

      Baskıyla karşılaşmanız pek mümkün değil.Siz işinizi yaparsanız,emin olun kimse size karışmaz.Kendi dükkanınız gibi çalışırsınız.Bu bölümün en zor tarafı ürünlerin,sağlamlığını ve düzenini sağlamaktır.Ki bu da aslında bir zorluk derecesi değil.

      Başvurunuzu yapın,olası bir görüşe halinde hiç düşünmeden Metro'yu tercih edin.

      Rica eder,iyi çalışmalar dileriz.

      Sil
  87. Merhaba kolay gelsin, iyi günler.Ben depoda başlayacağım işe maaşları ve verilecek hakları bilmek istiyorum. Daha detaylı konuşmak için bir kaç gün sonra bit görüşmem daha var. Bilgiledirirseniz şimdiden çok makbule geçer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Depoda çalışacak arkadaşımız,

      Çalışma saatleri ve şartları değişmez.Yani haftalık 45 saat ve izin standart.Maaş konusuna gelecek olursak elinize 1900-2100 TL arasında bir ücret geçecektir.Bunun dışında sendikal haklarda var,fakat bir dönem depo çalışanları taşerön olarak işe alınıyordu.Şayet bu değişmediyse maaşınıza ek bir hak almanız mümkün değil.Metro bünyesinde işe başlarsanız,ayrıca sendikal haklarınız olacaktır.

      Sil
  88. Merhaba iyi günler kariyer.net uzerinden başvuru yapmıştım. Çagrildim mulajata gittim hersey tamam olumlu geçti kısa sürede kuru gıda reyonuna başlayacam sizlere bazı sorularım olacak tesekkür ederim şimdiden

    Öncelikle bu arada ogrenciyim sezonluk olarak işe alındım
    Sezonluk personelin prim ve gıda çekinden yararlanabiliyor mu , faydalanabiliyorsa bu %50 mi olacak ?

    Özel durumumdan dolayı sezon ortasında 5 - 8 gun izin verilit mi bunu daha sonra telafi etmeme imkan sağlarlar mı ?

    Calışma saatlarinin vardiya saatleri nedir acaba ?

    Son olarak kuru gıda reyonu hakkında bilgi verirmisiniz daha once tecrubem olmadı
    Cok teşekkür ederim emeklerinizden dolayı saolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Ne yazık ki siz sendikal haklar ve primlerden yararlanamıyorsunuz.Bu bir dönem böyleydi lakin,değiştiyse yararlanabilirsiniz.

      Mağaza müdürünüz onay verirse izin verilebilir,lakin izin süresi uzun olursa sıkıntı oluşturabilir.

      Sabahçı ve akşamcı olarak çalışırsınız.08:00/14:00 - 13:30/22:00 şeklinde vardiyalar vardır.

      Oldukça rahat bir reyon,ürün düzeltme,reyon doldurma ve tarih kontrolü dışında pek bir işe yapmanız söz konusu olmuyor.

      Sil
  89. Ama imzaladığımız kağıtta brüt 2029 Tl yazıyordu bu rakam ssk primi içinde mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brüt rakama ayrıca size verilen yol ücreti dahil değildir.Elinize 1600-1700 TL arasında bir rakam geçer buna,yol ücreti ve sendikal haklar eklenir.Bu eklenecek rakamları işe başladığınızda daha net öğrenebilirsiniz.

      Sil
  90. işkurdan girenler haktan yararlanamıyormuş ben işkur girişli değilim haklardan yararlanabiliyorum sezonluk personrlim

    Bu arada 2 hafta çalışma suresi ile avans almak mümkün mü acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avans almak için ikinci ayınızı beklemeniz gerekiyor.

      Sil
  91. Part time ücret ne kadar suan

    YanıtlaSil
  92. Merhaba Prim gıda çeki ve maaşın verilme günleri ayın kaçında acaba ?

    Bu arada mayıs ayı içerisinde yeni girenler giyim yardımı alacak mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bu tarihler zaman zaman değişebiliyor.Lakin değişmediyseşı şekilde olması gerekiyor.Primler maaşlar ile beraber ayın 5'inde yatar.Gıda çeki ise ayın 15'indeydi.Sendikal haklardan 3. ayın sonunda yararlanıyorsunuz.

      Sil
  93. Konya şubesine manav ihtiyacınız varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şubeye başvurunuzu yapın.Zira alım varsa ilgileneceklerdir.

      Sil
  94. is kurda 3 ayimiz dolduhunda metroya gecicez ozaman alisveris parasi ve bayram harcligi alicakmiyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o zaman tüm sendikal haklardan faydalanacaksınız.

      Sil
  95. Ikea ayrildim ise ihtiyacim var nasil metro girebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağazalardan veya resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  96. gıda dışı bölüm müdürü sorumlulukları ve maaş aralığı nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En rahat bölümlerden biridir.Son kullanma tarihi derdi yoktur.Size düşen reyon düzeni,satış arttırmak ve ürünlerin kaybını önlemek.Maaş aralığı ise 3250-4000 TL arasında değişiyor.

      Sil
  97. ADMİN MERHABALAR ÖNCELİKLE BUGÜNE KADAR VERMİŞ OLDUĞUNUZ BÜTÜN YORUMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM HİÇ SIKILMADAN BÜTÜN SORULARA CEVAP VERMİŞSİNİZ. BEN TOPTANDA MAĞAZA MÜDÜR YARDIMCISI OLARAK İŞE BAŞLAMA DURUMUM OLABİLİR EĞER OLURSA İNŞALLAH TABİİKİDE. BUNUN ŞARTLARI NEDİR ACABA MAAŞI NEDİR HAKLARI NELERDİR SENDİKA VARMI VAR İSE ARTILARI NEDİR YOL ÜCRETİ V.B. VARMIDIR. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,biz teşekkür ederiz.

      Yönetici pozisyon da çalışanlar sendikal haklara tabi değildir.Fakat onların farklı primleri vardır.Çalışma saati zaman zaman günlük 10 saati bulabiliyor.Maaş konusuna gelecek olursak 3.300-3900 TL aralığın da değişiyor.

      Sil
  98. Bahsetmiş olduğunuz hakedisler part time çalışmada da aynı miktarda midir yarısı kadar midir acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarı zamanlı çalışanlar hakedişlerden bahsetmiş olduğunuz gibi,yarım olarak faydalanıyorlar.

      Sil
  99. merhaba. metro sebze ve meyve departman müdürlüğü için başvurmuştum.görüşmeye çağırdılar önce 1 saatlik bir sınav sonra mülakat olacaksın dediler..mülakatta ne soruyorlar ve bu bölümün maaşı hakkında bilgi verirseniz sevinirim. birde göreve başlamadan önce eğitim veriliyormu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bu bölüm için genelde ürünlerin niteliği,saklama koşulları ve sunumu ile ilgili sorular soruluyor.İşe alınırsanız bölüm ile ilgili eğitimler alıyorsunuz.Maaş konusuna gelecek olursak 3000-3750 TL aralığında değişiyor.

      Sil
  100. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  101. Merhaba metro et bölümü müdürü ne iş yapar? Ne kadar maaş alır ve haftasonları izinli midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etlerin düzeni,tazeliği,stok kontrolü ve personel düzeninden sorumludur.Maaşları ise 3000-4500 TL arasında değişir.Haftada bir gün izin hakkınız vardır.Hafta sonları izin biraz zor olabilir.

      Sil
  102. Balık departmanı müdürlüğü için başvuruda bulunuldum, aradılar görüşmeye gideceğim
    Ne gibi sorular yöneltilir ve çalışma şartları hakkında güncel bilgiler verebilir misiniz
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tezgahtar veya taze gıda departmanlarında genelde ürünler ve ürünlerin muhafazası hakkında sorular soruluyor.Çalışma şartları hemen hemen tüm müdürler ile eşittir.Zaman zaman 10-11 saat çalışmanız söz konusu olabiliyor.Maaş ise 3500-4250 TL arasında değişiyor.

      Sil
  103. Merhaba
    ben meyve sepze iş başvu yaptim iş görmesi onaylandı metro bünyesinde alacak yoksa taşaronmi maaş ne kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimal Metro bünyesinde işe başlayacaksınız.

      Sil
  104. Maaşlar ne kadar meyve sebpze
    İşe başlasam işman olurmıyum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde rahat bir markettir Metro.Maaşlar 1950-2200 TL aralığında değişiyor.

      Sil
  105. Cevabınız için teşekkür ederim et müdürü için maaşlar acaba brüt mü yatar yoksa net mi çünkü veterinerlerin asgari maaşı 4200 bunu brüt yatırabilirler mi?

    YanıtlaSil
  106. Merhaba,

    Sipariş yönetim elemanı departmanına başvurdum mesai saatleri nedir ne kadar maaş alır ve yükselme var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,günlük çalışma saatleri değişmez.Haftalık 45 saat çalışırsınız.Maaş ise 2100-2250 TL arasında değişiyor olması gerek.Yüksel tabiki var.Bağlı bulunduğunuz departmanın müdürü dahi olabilirsiniz.

      Sil
  107. metroda sebze meyve departman müdür yardımcısı ne kadar maaş alır birde sabah vardiyasındamı akşamcımı çalışır..teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2500-2800 TL arasında değişen bir maaş ile çalışır.Vardiya sistemi haftalık sabah ve akşam şeklinde değişir.

      Sil
  108. 3 vadiye çalışıyorlar manav

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabahçı ve öğlenci olmak üzere iki vardiya halinde çalışılıyor olması gerek.Zira yakın bir zamanda değişmediyse böyle.

      Sil
  109. Maaş ne zaman yatıyorlar

    YanıtlaSil
  110. Lisans mezunuyum başvuru yapsam dikkate alınır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki alınır.Geç olmadan başvurunuzu yapın.

      Sil
  111. Mağazadan başvuru yapılıyor mu

    YanıtlaSil
  112. Lisans mezunuyum fakat daha önce burda çalışırken işten ayrıldım.Tekrardan başvuru yapsam işe alınır mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunsuz ve geçerli bir mazeretle ayrıldıysanız,tekrar alınma şansınız var.

      Sil
  113. Merhaba kolay gelsin şuan sezonluk olarak manav reyonunda çalışmaya başlayacağım ilk etapda ne kadar maaş alacağım ve hangi bankadan maaş alacağım bilginiz var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asgari ücret alacaksınız.Değişmediyse maaşlar garanti bankasına yatıyor.

      Sil
  114. Metroda reyon Elemanı ne iş yapar .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reyon düzeni,reyon dolumu ve zaman zaman müşteri ile ilginmek.

      Sil
  115. manav reyonuna sezonluk olarak alındım acaba ne kadar maaş alacağım daha görüşmede asgari ücret dedi insan kaynakları fakat daha yüksek diye yazılar okuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezonluk çalıştığınız için,asgari ücretin üzerine çıkmayacaktır maaşınız.Sezonluk olmasaydınız farklı olabilirdi.

      Sil
  116. sezonluk olarak girdim işe asgari ücretin üzerine çıkma ihtimali var mı yol yemek falan gerçi hem servisi var hemde yemekhanesi acaba ciro pirimi falan herhangi bir hakediş yok mu

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda