10.07.2017

Mustafa SONGÖR



Makro-Uyum Genel Müdürü, GPD Başkanı

Mustafa Songör, organize perakendeciliğe önemli katkılar sağlayan Makro Market’te 1991 yılından günümüze kadar gelinen süreçte, yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra Satın Alma, Pazarlama, Reklam/Halkla İlişkiler ve Lojistik departmanlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerini üstlendi.

2000 yılında Makro Market Genel Müdürlüğüne atanan Mustafa Songör, 2010 yılına kadar bu göreve devam etti. Genel Müdürlüğü döneminde, 4 farklı markanın (Nazar, Afra, Ofis-Evim ve Vipaş) Makro Market bünyesine katılmasına büyük katkılar sağlayan Songör, yine bu dönemde, Makro Yönetim Kurulu’nun destekleriyle mağaza sayısını 12’den 122’ye çıkardı. Bununla beraber 10 yıllık bu süreçte, Makro ailesinin üstün gayretleriyle “Makro” markasını perakende sektöründe ilk 10 marka arasına yerleştirdi ve Makro’yu Türkiye genelinde de ilk 150 firma arasına taşıdı. Yönetimi döneminde Makro adına önemli fırsatlar oluşturan Songör, ülkemizin içine girdiği 2001 ve 2008 yılı krizlerinde de markanın önemli fırsatlar yakalamasını sağladı. Mustafa Songör, tüm satın alma süreçlerinde ve sonrasında markaların entegrasyonunu başarıyla yürüttü.

2010 yılı sonunda Genel Müdürlük görevini devreden Mustafa Songör, Yönetim Kurulu Üyeliği ile beraber Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine atandı. 2011-2012 yılları arasında, İstanbul Karadağlar ve Uyum Mağazalarının satın alınma süreçlerinde de aktif olarak görev alan Songör, Makro markasının FMCG perakende sektöründe ilk 5’e ve Türkiye’nin ilk 100 firması arasına yerleşmesine büyük katkılar sağladı. Mustafa Songör yüzde yüz Türk sermayesiyle kurulmuş olma özelliğiyle öne çıkan Makro’nun yerel kapsamda ulusal bir zincir olmaya doğru giden sürecini Yönetim Kurulu’nun önemli destekleriyle başarıyla yürüttü.

Songör, 2016 yılında gerçekleştirilen yeni yapılanma sonrası tekrar Makro ve Uyum'un Genel Müdürlüğü görevini sürdürmekte aynı zamanda Makro Yönetim Kurulu Üyeliği ve İcra Kurulu Üyeliği'ni de devam ettirmektedir. Songör ayrıca sektörün önemli sivil toplum kuruluşlarından Gıda Perakendecileri Derneği'nin de başkanıdır.  Mustafa Songör, 1970 Kayseri Develi doğumlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda