18.07.2017

Orhan ÖĞÜCÜ



Marmara Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı

Marmara Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı , 1955 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi.

Üniversite’ye kadar eğitimini burada sürdürdü. 1973 yılında Üniversite Eğitimi için İngiltere’ye gitti. Manchester Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde, “Makine Mühendisliği” bölümünü tamamlayarak Gaziantep’e geri döndü ve 2 yıl Gaziantep ODTÜ’de öğretim görevlisi olarak çalıştı. Profesyonel iş hayatına 1984 yılında Çorlu’da Marmara Pamuklu Mensucat’ın kurulumunda ve yönetiminde çalışmaya başlayarak adım attı.

1984 yılında kurulan Marmara Pamuklu Mensucat İplik işletmesini 2004 yılında Boyahane işletmesi, 2005 yılında Enerji Santrali ve 2007 yılında Lila Kağıt gibi yerli yatırımlar takip etti.

Evli ve 2 çocuk babası olan Orhan Öğücü, 1968 yılında ilk kez tanıştığı ve o günden beri bir hobi olarak devam ettiği fotoğrafçılık merakını “fotoğraf bakmayı, bakarken görmeyi öğretir” cümlesiyle tanımlıyor. Tanıştığı ilk andan itibaren detaylarla ilgili çekimler yaparak arşivini genişletiyor. Çektiği fotoğraflarda özellikle hayatın detaylarına yaptığı yolculuklarla ilgili fotoğraflarını paylaşmaktan büyük keyif alıyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda