30.07.2017

Real İçin Şok Karar,Tasfiye Süreci Başlıyor



2016 yılının nisan ayından beri kayyum denetimin de olan,Real Hipermarketler zinciri yoluna daha fazla devam edemedi ve tasfiyeli iflas kararı verildi.

Beğendik grubu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Real Hipermarket için geçtiğimiz günler mahkeme tarafından tasfiyeli iflas kararı verildi.Şu an için şirket yetkilileri tarafından resmi bir açıklama yapılmazken,firmanın İnternet sitesinin erişime kapandığı gözlemlendi.İflas ve Tasfiye süreci hakkın haberin haftanın ilk günü resmi gazete de yayınlanıp,aynı zaman da Real tarafından resmi bir açıklama yapılacağı tahmin ediliyor.

Beğendik Satın Alması

Beğendik, Real Türkiye’yi 2014 yılında bünyesine kattı. Real’in altısı İstanbul’da, dördü Ankara’da, birer tane de İzmit, Konya ve Antalya’da olmak üzere toplam 12 mağazası bulunuyor. Dava dosyasında yer alan bilgilere göre yalnızca Real mağazalarında çalışan kişi sayısı bin 720'ydi.
Kayyum süreci başlamasından itibaren toplam da 12 mağazaya sahip olan Real,kısmi olarak mağaza kapatma sürecine de girmiş oldu.Şu an da Ankara, İzmit ve İstanbul da hizmet veren toplam da 4 mağazası bulunuyor.Çalışan sayısı ise yaklaşık 500 civarı.

Beğendik Daha Önce İflastan Kurtulmuştu

Üç şirketi için iflas erteleme isteyen Beğendik, daha önce de benzer zorlu bir süreç yaşamıştı. 2007 yılında Beğendik Mağaza İşletmeleri Tic. Ve San. A.Ş. için Ankara 8. Asliye Ticaret Mahkemesi iflas kararı vermişti. Şirketin 2002/176 numaralı iflas kararını Yargıtay da onadı. Şirket tasfiye masasına devredildi. Şirket bu süreçte tüm alacaklılarını borçlarını ödemeyi sürdürdü. Yeniden faaliyetlerini sürdürmek isteyen şirket, iflas erteleme kararının kaldırılmasını istedi. Şirket avukatı Ayşe Duygu Özalp’in de girişimiyle, iflas müdürlüğü, mahkemeye talepte bulundu. Ticaret mahkemesi Ekim 2009’da şirket için verilen iflas kararını kaldırdı. Beğendik bu kararla birlikte yeniden faaliyetlerini sürdürmeye başladı.

Alacaklılar Tedirgin

Son dönemlerde iflas erteleme başvurularında artış yaşandığına işaret eden Av. İlkşan Urlu “Bu mekanizmaya yönelik son dönemlerde çeşitli eleştiriler gündemde. Ancak şu çok açık ki, bu mekanizma sayesinde firmalar ayakta kalabiliyor. Aksi taktirde, bir çok firma kısa sürede yok olup gidebilir. İflas erteleme, esasında alacaklıları da koruyan bir sistem. Dosyasını takip ettiğimiz bir çok dosya var. Bu firmalar, tedbir aldıkları için şimdi daha rahat durumdalar. Borç ödemelerini de yapıyorlar. Hiç bir firma, kolay kolay iflas ertelemeye başvurmak istemez. Ancak, şartların giderek kötüleşmesi ile birlikte mahkemeye başvuruluyor. Kuşkusuz, bu süreçte art niyetli kimi firmalar da olabiliyor” dedi.

Real de Tasfiye Süreci Başlayacak

Tasfiye sürecinin başlaması ile şirket Bir yıl daha faaliyetlerine devam edecek.Bu süreçte mevcut alacaklıların borçları ve vergi borçları ödenecek.Şayet başarılı bir tasfiye süreci geçirilse,mevcut şubeler devredilecek veya tamamı ile satılabilecek

Personel'in Durumu Meçhul

Daha önce kapatılan Real mağazalarından ayrılan personel tüm haklarını alıp,işten çıkartılırken tasfiye süreci personel için tam bir muamma.

İşçinin İflas eden şirketten kıdem tazminatını nasıl alacağı hakkın da,fikir sahibi olmak isterseniz aşağıdaki bağlantıya tıklayıp,yayınladığımız makaleyi okumanızı tavsiye ederiz.

Şirketlerin Tasfiyesi Halin de Kıdem Tazminatı Durumu

12 yorum :

  1. Merhaba Arkadaşlar;

    28-07-2017 tarhinden itibaren şirketimize mahkeme tarafından tasfiyeli iflas kararı verilmiş durumda ve tüm alacaklar oluşturulacak iflas masasına devredilmiştr.
    05 ağustos ta alacağımız temmuz ayı maaşları işkur tarafından ödenecektir. Bu süreçten sonra devam edecek olan çalışanların alacakları iflas masası tarafından ödenecektir.
    Pazartesi günü ik tarafından bize verilecek olan evrak ile işkura başvurup maaşlarımızı alacağız. Sonraki maaşlar iflas masası tarafından ödenecektir.
    Bu bilgiler çok taze bilgiler detaylı bilgi Pazartesi günü ik tarafındanda verilecektir.

    IK dan gelen mesaj boyle

    YanıtlaSil
  2. 4 mağaza ile işler nasıl çevrilecek ki

    YanıtlaSil
  3. Bunun neresi şok. Rafta ürün yok ilgilenen personel yok mağaza sayısı 12 den 4 e düşmüş belliydi iflası.

    YanıtlaSil
  4. Beğendik nereye kadar gidecek bakalım?

    YanıtlaSil
  5. Bugün yapılan açıklama da tasfiyenin iki ay daha uzadığını söylediler

    YanıtlaSil
  6. Beğendik icin mahkeme ne zaman karar verecek

    YanıtlaSil
  7. Vaybe adamlar gunluk darpane gibi para basan Reali bike batirdilar yaziklar olsun...

    Begendigin de cok omru yok bence bu yil sonunu gormeyebilir.Magazalarin da satmak icin urun yok bu sekil de borclar nasil odemecek?

    Olan yine isciye olacak...

    YanıtlaSil
  8. iflas masasına nasıl ulaşabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İflası veren mahkeme yolu ile ulaşabilirsiniz lakin,artık iflas masasının da yapacağı bir şey kalmadı.

      Sil
  9. Beğendik de durumlar nasıl acaba ? Çalışanlar yine mağdur olacak gibi. Yakında beğendik de iflas ederse kimse şaşırmasın

    YanıtlaSil
  10. Bu rekabet ortamında işi zor.Ama şapkadan tavşan çıkarabilir mi zaman göstecek?

    YanıtlaSil
  11. Tabi şu anda kayyum yönetiyor.Seneye iflas mı eder,kayyumda mı kalır seneye 3. yada 4. ayda belli olur.

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda