1.08.2017

Barilla'da Önemli Görev Değişimleri



Gıda devi Barilla'nın Türkiye Genel Müdürlüğünü 2007 yılında üstlenerek, Filiz Gıda'nın Barilla A.Ş.'ye dönüştürülme çalışmaları başta olmak üzere hayata geçirdiği stratejilerle 2014’ten bu yana Barilla Asya, Afrika, Avustralya bölgesinin Başkan Yardımcılığı’nı da yürüten Güneş Karababa, Barilla'da önemli bir görev üstleniyor. 10 yıllık başarılı performansı ile Barilla Gıda'yı Türkiye pazarında her yıl pazarın üzerinde büyüten ve şirketin cirosunu 3 katına çıkaran Güneş Karababa, 1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren AAA Bölgesi Başkan Yardımcısı olarak Büyük Çin Bölgesi’nin başına atandı.

Dünya çapında 28 tesiste ürettiği ürünleriyle her gün 100’ü aşkın ülkede milyonlarca sofraya ulaşan gıda devi Barilla’nın Türkiye’deki Bolu fabrikasının modernizasyonu, kapasite artırımı ile göreve başlayan Güneş Karababa, Filiz ve Barilla markalarını yeniden yapılandırıp, global marka ile entegrasyonunu sağladı. Karababa, Barilla’nın “Sizin için iyi, Gezegen için iyi” misyonu çerçevesinde “Sürdürülebilir Tarım”, “Sözleşmeli Çiftçilik” modelinin Türkiye’de gelişmesi ve örnek bir model haline gelmesinde etkin rol aldı.
Barilla Gıda’daki görevi süresince yerel küçük üretici iş birliklerinden,tüketicilerin sağlığı ve çevrenin korunmasına kadar geniş bir süreci kapsayan “Tarladan sofraya sürdürülebilir iş modeli” gibi birçok örnek projeyi hayata geçiren Güneş Karababa, Barilla Gıda’yı yüzde 34’lük pay ile pazar liderliğine ulaştırdı. Karababa, Barilla Gıda’nın Türkiye’de ulaştığı pazar liderliğinin yanında, özenle yetiştirilen ve seçilen Türk durum buğdayı ile üretilen Barilla ve Filiz markalarının 50'den fazla ülkeye ihracatıyla, Barilla Gıda’yı dünya lideri Barilla Grubu’nun ilk 5 ülkesi içine sokmayı da başardı. Güneş Karababa dünyanın en büyük makarna kutusu projesi ile Barilla Gıda'nın "Guinness Rekorlar Kitabı"na girmesine öncülük etti.

Güneş Karababa, yıllık 1,5 milyon ton noodle tüketiminin gerçekleştiği, farklı tüketim alışkanlıklarıyla makarna satmanın oldukça zor olduğu Büyük Çin Bölgesi’ndeki yeni görevine 1 Ağustos 2017’de başlayacak. Dünyanın en saygın gıda şirketlerinden biri olan Barilla’da Güneş Karababa’dan boşalan Türkiye Genel Müdürlük görevini ise 1 Eylül 2017'den itibaren Barilla’nın İtalya’da Müşteri Hizmetleri Başkan Yardımcılığı ve Satış Direktörlüğü’nü yürüten Piero Mirra devralacak.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda