5.08.2017

Kurban Etlerini Sadece Ruhsatlı Yerler İşleyebilecek



Kurban bayramının yaklaşması ile Bakanlık halkın sağlığını hiçe sayan ve olası yaralanmalara karşı tedbir almaya devam ediyor.En son alınan karar ile,Kurban etlerini sadece Ruhsatlı yerler ve uzman kişiler işleyebilecek.

Her yıl Kurban bayramın da haksız kazanç sağlayan korsan kasaplar ve vatandaşın kendisini ağır şekil de yaralamasının önüne geçmek için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bir bildiri yayınlayarak,Kurban etlerinin sadece ruhsatlı yerler yani,Kasap tezgahların da işlenebileceğini bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklama şu şekilde:

"Bilindiği üzere Kurban Bayramı yaklaşmakta olup,söz konusu dönemde kurban etlerinin parçalanması,muhafaza ve kıyma çekiminin hijyenik ortam da yapılması önem arz etmektedir.
Bu kapsamda,kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın,hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve dolayısıyla halk sağlığının korunması amacıyla etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerinin et ve et ürünleri işleyen ruhsatlı işyerleri tarafından yapılmalıdır."

Sokakta Kıyma Çekmenin Cezası El Yakacak

Bakanlık her yıl karşılaşılan ve halkın sağlığını hiçe sayıp,sokak ortasın da kıyma çekenlere de ağır cezalar kesecek.Sokak ortasın da kıyma çekenlere 4.700 TL para cezası kesilecek.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda