4.08.2017

Laleli Fashion Shopping Festival 7 Ağustos’ta Başlayacak




Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) tarafından 6’ıncısı düzenlenecek Laleli Fashion Shopping Festival, 07 Ağustos’ta başlıyor. Bu yıl “Ticaretin altın anahtarı Laleli” sloganı ile düzenlenecek festival 13 Ağustos’a kadar sürecek.

Festivalin tanıtım toplantısında konuşan LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, Laleli piyasasının İstanbul ticaretinin atar damarlarından birini oluşturduğunu vurguladı. Hazır giyim ve turizm başta olmak üzere bölgede çok yoğun bir ticaret potansiyeli bulunduğunu anlatan Eyyüpkoca, şunları söyledi: “Laleli’nin en önemli müşterisi Rusya’dan gelen misafirlerimiz. Rusya’daki ekonomik problemler, uçak krizi gibi nedenlerle 2015 ve 2016’da bu ülkeden gelen turist sayısında çok ciddi düşüş oldu. Aynı zamanda Türkiye’nin en önemli ticari partnerlerinden biri olan Rusya’dan ziyaretçi sayısındaki düşüş, ticaretimizi çok olumsuz etkiledi. 2014’te 6 milyar dolar sınırına yaklaşan Laleli’nin ihracatı 2,5 milyar dolarlara kadar geriledi. Neyse ki en kötü günler 2016 ile birlikte geride kaldı ve 2017’ye iyi bir başlangıç yaptık. Bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre ticaretimizde yüzde 25-30 artış kaydettik. ‘Ticaretin Altın Anahtarı Laleli’ sloganı ile düzenlediğimiz festivale davet ettiğimiz alıcılarımız piyasaya doping etkisi yapacak. Festivalin yaratacağı sinerji ile eski parlak günlerimize döneceğiz.”

Ticaret Gazetesi‘nin haberine göre; Festivali her yıl olduğu gibi yine Ekonomi Bakanlığı, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ve İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) desteğinde düzenlediklerini bildiren Gıyasettin Eyyüpkoca, destekleri nedeniyle İstanbul Büyükşehir ve Fatih Belediyelerine teşekkür etti.
Etkinliğin Türk hazır giyim sektörünün ve Laleli’nin tanıtımına da büyük katkı sunduğunun altını çizen Eyyüpkoca, şunları söyledi: “Rusya, İran, Polonya, Romanya, Sırbistan, Nijerya, Lübnan ve Kamerun’dan 250’ye yakın alıcı festival için Laleli’ye gelecek. Bu yıl misafirlerimizi davet ederken ince eleyip sık dokuduk. Alıcılarımıza ülkelerinde en az 10 mağazaya sahip olma şartı getirdik. Festivalimizin ana etkinliğini yine Laleli firmalarının yabancı alıcılarla yapacakları B2B görüşmeler oluşturuyor. Üretici firmalarımızla alıcılar arasında gerçekleştirilecek binlerce görüşmede çok önemli ticari bağlantılara imza atılacağına ve alternatif pazarlar için yeni ihracat köprüleri kurulacağına inanıyorum.”

LALELİ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AÇIK HAVA ALIŞVERİŞ MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Moda ve alışverişi buluşturan Laleli Fashion Shopping Festival, bölgede faaliyet gösteren 7 bin civarındaki işyerinin pazarlama ve satış kanallarını daha etkin kullanma hedefiyle düzenlenmeye başlandı. İlki 2012’de organize edilen ve bugüne kadar 64 ülkeden alıcıların ağırlandığı festival boyunca Laleli “Türkiye’nin en büyük açık hava alışveriş merkezi”ne dönüştürülüyor. Festivalin ana sponsorluğunu önceki yıllarda olduğu gibi yine Garanti Bankası yapıyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda