12.08.2017

Nasıl Psikolog Olunur,Psikolog Olmak İçin Hangi Okullardan Mezun Olmak Gerekir



İnsanlık var olduğu sürece,her zaman ihtiyaç duyulacak mesleklerden biride hiç şüphesiz Psikologdur.Türk toplumun da 1980 ve 1990 yılları arasın da "Deli Doktoru" ve Deli olanların tedavi olduğu bir sağlık kolu olarak algılanmış olsa da,Psikologlar şu an da günümüz de son derece saygı görmektedir.Psikoloji ise,ilgi gören tıp dallarından birisidir.

Psikolog olabilmek için, çeşitli üniversitelere bağlı edebiyat, fen-edebiyat fakülteleri ve benzeri fakültelerin "Psikoloji" bölümünden mezun olmak gerekir.Lise ve dengi okul mezunu olmak, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) “Eşit Ağırlık (EA)” puanı ile psikoloji bölümünü kazanmak gerekmektedir.


MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER

Çeşitli üniversitelere bağlı edebiyat, fen-edebiyat fakülteleri ve benzeri fakültelerin "Psikoloji" bölümlerinde verilmektedir.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Psikoloji bölümü mezunları Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını veya Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile açılan /açılacak pedagojik Formasyon programını başarı ile tamamlayanlar, lise ve dengi okullarda Psikoloji Öğretmeni olabilirler. Psikologlar; hastane, poliklinik ve ruh sağlığı merkezlerinde, çocuk yuvalarında, kreş ve huzurevlerinde, okullarda ve ıslahevlerinde, kitle iletişimi ile ilgili kurum ve kuruluşlarda, propaganda ve kamuoyu araştırma merkezlerinde çalışabilirler.

MESLEKTE İLERLEME

- Psikologlar, eğitimlerine devam ederek akademik kariyer edinmeye yönelebilirler,
- Psikologlar, lisansüstü eğitim yaparak klinik veya deneysel danışmanlık, eğitimsel, endüstriyel psikoloji vb.alanlardan birinde uzmanlaşabilirler,
- Çalıştıkları kurum ve kuruluşlarda, uzmanlık alanları, tecrübeleri, kurum ve kuruluşların hizmet içerikleri doğrultusunda yönetim kademelerinde yer alabilirler.
Nasıl psikolog olunur? Psikolog; İnsan ve hayvan davranışlarının yapı ve süreçlerini, gözlem ve deney gibi bilimsel yöntemleri kullanarak inceleyen, davranış bozukluklarının ve gelişim sorunlarının teşhis ve tedavisi yönünde faaliyetlerde bulunan kişidir.

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ TABAN PUANLAR

Görsele tıklayarak taban puanları görebilirsinis.




MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER

Mesleğin eğitimi; çeşitli üniversitelere bağlı edebiyat, fen-edebiyat fakülteleri ve benzeri fakültelerin “Psikoloji” bölümlerinde verilmektedir.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI

İlgili bölüme lise ve dengi okul mezunlarının katılabildiği, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) “Eşit Ağırlık (EA)” puanı ile öğrenci alınmaktadır.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

- Eğitim süresi 4 yıldır.
- Eğitim süresince; İstatistiğe Giriş, Çağdaş Psikoloji Akımları, Ruh Sağlığına Giriş, Eğitim Psikolojisi, Motivasyon ve Heyecan, Gelişim Psikolojisi, Sosyal Psikolojiye Giriş, Ruh Sağlığı, Hafıza ve Dikkat, Öğrenme Psikolojisi, Araştırma Yöntem ve Teknikleri ve Psikosomatik Hastalıklar gibi dersler verilmektedir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda