24.10.2017

Bim'de Satılan Ürünler Helal mi?



Bim 90'lı yılların sonuna doğru hayatımıza girmiş ve ülkemizi ilk defa Discount(İndirim) marketçiliği ile tanıştırmıştır.Bm'in kurulduğundan beri tartışma konusu olmuş bir konu Bim!de Satılan Ürünlerin Helal olup olmaması.

Bim ülke ekonomisinin en kötü olduğu yıllarda,tamamen bir ihtiyacı gidermek için dönemin yatırımcılarınca,oluşturulmuş bir perakende girişimidir.İlk kurulduğunda dönemin büyük zincir marketlerince pekte,önemsenmese de ilerleyen yıllarda Bim sektörde var olan firmalar için ciddi bir rakip olarak görülecekti.

Her ne kadar ürün grubu sınırlı olsa da Bim sattığı temel tüketim ürünleriyle,bir ailenin tüm gıda ihtiyacını karşılıyor.Tabi Bim'in büyümesi ve kurumsallaşmasıyla beraberinde sorunların da büyümesini getirdi.Bim hakkın da sık sık ortaya atılan söylentilerden bir tanesi de ürünlerinin "Helal" olup olmamasıydı.

Bim'de Satılan Ürünler Helal mi?

Aslında bu iddiaların sıklıkla ve kasten gündeme getirilmesi Bim'in de dikkatini çekmiş ki firma çareyi bilimsel olarak bir araştırma yaptırıp,sonucunu halk ile paylaşmakta bulmuş

İşte Bim tarafından atılan iftiralar cevap raporu:

"Son günlerde bazı internet forumlarında ve sosyal medya sitelerinde gündeme getirilen Holland Caramel Waffles” adlı ürünün üretiminde kullanılan E 471 katkı maddesinin hayvansal kökenli olması dolayısıyla domuzdan elde edilmiş olabileceği iddiaları tamamı ile asılsızdır.

Hedef Tüketim Ürünleri Sanayii ve Dış Ticaret A.Ş tarafından Hollanda’dan ithal edilen, yıllardır mağazalarımızda güvenle satışa sunulan ve tüketicilerimiz tarafından beğeni ile tüketilen bu üründe kullanılan E 471 katkı maddesi bitkisel kökenlidir.


Bu tip asılsız haberler karşısında, haklı olarak endişeye kapılan değerli müşterilerimizi bu ürünümüzün güvenilirliği konusunda temin etmek bakımından gerekli laboratuvar tetkikleri gecikmeksizin bir kez daha yaptırılmıştır.

Kalite Sistem Grubu Deney Hizmetleri Bölümü Tüketici Ürünleri Birimi tarafından gerçekleştirilen laboratuvar analizinde anılan ürün numunelerinde domuz DNA’sına rastlanmadığı açık bir biçimde teyit edilmektedir. Talep eden müşterilerimizle, iletisim@bim.com.tr adresine başvurmaları durumunda analiz sonuçları paylaşılacaktır.

Değerli kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Bim tarafından yapılan açıklamalardan da ve aynı zaman da yetkili kurumlardan alınan raporlardan anlaşılacağı gibi,Bim'de satılan ürünlerin Helal olmadığına yönelik asılsız iftiralar tamamen gerçek uzaktır.Nitekim şu an ülkemizin en yüksel cirolu indirim marketi olan bir firmanın kusurlu/ayıplı veya halkın sağlığını tehdit eden ürünleri satması düşünülemez.

37 yorum :

  1. Selamun aleykum çoğunlukla her ihtiyacımızı bimden yapiyorum evet çokta memnunum yanlız kafamda soru işareti ile yaiyorum helâl sertifika aldımı almadımi size güvenebilirmiyim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleyküm Selam

      Sil
    2. Hepsi helaldir demiyorlar mi..ee jelatin olanları ne yapacaksınız??jelatini araştırın kardesim

      Sil
  2. Bim is pro maaan

    YanıtlaSil
  3. Selamun alekyum bimde ve diğer marketlerde de satilan namet ürünlerinde domuz eti olduğuna dair bir yazı paylaşılıyor .bende şüphede kaldım tüm aldigim et ürünlerini attım .ama alıcak başka et ürünü yok .hangi helal et ürünü kullanmalıyım beni bilgilendirirmisiniz lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arden marketten helal et bulabilirsiniz

      Sil
    2. Akdeniz toros etini alabilirsiniz. Dilerseniz internetten de araştırabilirsiniz

      Sil
  4. Merhaba bimdeki namet hakkında helal gıdaya uyup uymadığını bana bildirebilirmisiniz zira etrafda domuz eti kullanıldığına dair söylentiler var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Namet'in tüm ürünleri helaldir.Bu konu da rahat olun.

      Sil
  5. Merhaba privacy yerli mali ama deodarantta gliserin var acaba haram midir ve alpha inoneo diye madde helal midir haram midir? Arastirdikca kafam karışıyor

    YanıtlaSil
  6. Sorularıma cevap yok mu ?

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,bize gelen bilgilerde Bim'de kesinlikle Haram mal satılmadığı yer alıyor.Bu konuda müsterih olun.

    YanıtlaSil
  8. Nasil bu kadar emin bir sekilde hepsi helal diyorsunuz, aroma vericiler, jelatin iceren, karmen , emulgator iceren urunlerin nasil yapildigini bilmedigimiz icin supheli

    YanıtlaSil
  9. Bim Jelly belly yumuşak şeker helâl mi acaba, sığır jelatini yazıyor ama sığırlar helâl mi işin bir de o kısmı var

    YanıtlaSil
  10. Bende bimdeki tavukların helal olup olmadığını çok merak ediyorum bilgi verirmisiniz lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavuk olarak gimdes sertifikalı lezito erpiliç ve bolca satışı var olması çok güzel. fakat karmin karraganen monosodyum glutamattan tut bir çok zararlı katkı maddesi örneğin E250 bazı koruyucuları da bulunduğu ürünlere şüphe ile yaklaşmalı kanımca zira bazı helal sertifikalandırma kuruluşları bunlara onay vermiyor. bu ürünlerin bazılarını avrupa ve rusyada bulamazsınız zira sattırmazlar MSG yi elin adamı tüketmezken sağlık açısından bizde burda direk helal demek ve BİM'de tüketiciye sunmak bana ironik geldiği gibi güvenilir de bulmuyorum.

      Sil
  11. Bımdekı yufkalada jelatın var dıyorlar dogrumudur

    YanıtlaSil
  12. Bimde satilan krem santi helalmi gonul rahatligiyla kullanabilitmiyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kremşantiyi ,nternetten bakıp kendiniz yapabilirsiniz kremşantilerin hepsi şüpheli

      Sil
  13. Bu kadar geniş kitleye uzanan bim mağazaları helal gıda şirketleri ile anlaşabilir o zaman bütun urunleri helâl olur daha da iyi olur insanların kafasındaki şüphe de böylelikle kalkmış olur

    YanıtlaSil
  14. Bim neden zararlı olan Palm yağı kullanıyor???

    YanıtlaSil
  15. Allahın adı anılmayan hayvan ölü murdar et sayılır haram olur kim o kadar tavuğa Allahın adını anıyor video çekimi yada delil gösterin

    YanıtlaSil
  16. Selamün aleyküm Bimde ki bütün mallar helalmi

    YanıtlaSil
  17. Yumsak şekerler jeletin varmı jel party

    YanıtlaSil
  18. Bence bu tür karmasalara mahal vermemek adina raflarinda helal sertifikali urunler tercih etmeli

    YanıtlaSil
  19. Peki bimdeki bggrill tavuk döner helal midir lütfen içimi ferahlatın bulamıyorum

    YanıtlaSil
  20. Namet ürünleri helal falan değil. Bedava verseler yemeyeceksin. İçinde böcek kanı var Macar salam vs e120 haram.

    YanıtlaSil
  21. Perakende Kulis o kadar belli ediyorsun ki BİM marketin adamı oldugun bunu mutlaka paylaş .
    1.cisi BİM'in ürünlerinin % 70 i ya ölmüş hayvan eti yada domuz yağı insan kılı kullanıyorlar bunun tek sebebi ise ürünlerinin uzun ömürlü olması içindir.
    Miğdesi olan herşeyi geçtim Allah'a inancı olan BİM marketten alışveriş yapmaz. Gidin kendi mahalle bakkalınıza yapın hep her sabah selam verdigin evinni anahtarını emanet ettigin adam kazansın hem sen 2.sınıf insan muamelesi görme. Perakende Kulis hiç bir şey bildigin yok herşeye helal diyip geciyorsun BİM'deki ürünler orucuda bozmuyormuş dogru mu :)

    YanıtlaSil
  22. Hürrem et bulyon helal mi

    YanıtlaSil
  23. Buono badem keyfi helal mi ?

    YanıtlaSil
  24. Bim badem keyfi hela mi dışı beyaz

    YanıtlaSil
  25. helal markalar beli kardeş

    YanıtlaSil
  26. Helal yazısı yoksa hiçbir ürünü almayın

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda