24.10.2017

Danone'den Karmin Böcek Açıklaması



Bir süredir internet ortamında dolaşan söylentilere Danone firması sosyal hesapları üzerinden cevap verdi.

Sektöründen lider bir çok gıda tedarikçisi tarafından kullanılan Karmin,özellikle Meksika da yetişen bir çeşit kaktüs ağacında yaşan böceklerden elde ediliyor.İlk olarak 2000'li yılların başlarında bir çok gıda firması tarafından kullanıldığı fark edilen Karmin,yıllardır bir çok ülkede tartışma konusu oldu.

Karmin kullanımı şu an için bir çok ülkede,yasaklanmışken bazı ülkeler kullanımında hala bir sakınca görmüyor.Bu gıda boyasının kullanımın yasak olduğu ülkelerde tedarikçiler alternatif doğal ve insan sağlına tamamen zarar vermeyen renklendiriciler kullanmaya başladı.

Geçmiş zamanlarda ürünlerinde Karmin kullanan firmalardan birisi olan Danone,İnternette "Karmin kullandığı" yönünde yapılan haber ve yorumlara sosyal medya hesaplarından cevap verdi.


Danone Sosyal Medya Hesabından:
“Ürünümüzün görseli ve içeriği değişmiş olduğundan bu paylaşım yanıltıcı ve karalama amaçlıdır. Ürünümüzün içeriğinde artık karmin hammaddesi kullanılmamaktadır.” Şeklinde bir açıklama yaparak artık hiç bir şekilde "Karmin" kullanmadıkları belirtmiş oldu.


Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda