29.11.2017

Dr. Özgür Bolat’ın ‘Anne Baba Okulu’ KidZania’da



Çocuklara gerçek hayatın bir yansımasını sunan KidZania, ünlü eğitim bilimci Dr. Özgür Bolat’ın kurucusu olduğu ‘Anne Baba Okulu’ ile ebeveynleri ağırlayacak. 2-9-16 Aralık tarihlerinde saat 10.00-13.00 arasında gerçekleşecek bu eğitimde aileler, çocuk yetiştirme modellerini ve kendi ebeveynlik tarzlarını analiz edip, etkinlikler ve ödevlerle koşulsuz ebeveynlik felsefesini öğrenecek.

Çocukların çeşitli aktivitelerle gerçek hayatın yansımasını bulduğu KidZania, ünlü eğitim bilimci Dr. Özgür Bolat’ın kurucusu olduğu ‘Anne Baba Okulu’na ev sahipliği yapıyor. Katılımın sınırlı sayıda olacağı bu okulda kendi ebeveynlik anlayışını ve tarzını keşfedecek olan katılımcı aileler, çocuk yetiştirme tarzlarında olumlu yönde değişimler yaşayacak.

Temel felsefesi ‘Koşulsuz ebeveynlik’ üzerine kurulu olan ‘Anne Baba Okulu’nda Dr. Özgür Bolat ebeveynlere, çocuk yetiştirmenin öncesinde, birey olmanın temel prensipleri anlatacak. 2-9-16 Aralık tarihlerinde üçer saat sürecek üç dersten oluşacak bu okulda aileler, bilimsel anketlerle desteklenmiş eğitimlerle kendi annelik ve babalık tarzlarını öğrenecek.

Dr. Özgür Bolat kimdir?
Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Fulbright ve Türk Eğitim Vakfı bursu ile Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yüksek lisans yaptı. Türkiye’ye dönüşünde Boğaziçi Üniversitesi’nde iki yıl öğretim görevliliği yaptı. Doktora derecesini Cambridge Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden aldı. 2007-2008 yılını MIT Sloan School of Management’ta liderlik alanında dersler alarak ve araştırma yaparak geçirdi. 2007 yılında Yeni Zelanda’da yapılan uluslararası bir konferansta ‘En İyi Genç Araştırmacı’ ödülünü aldı. Dr. Özgür Bolat, şu anda okullara ve şirketlere danışmanlık, Hürriyet Gazetesi’nde Köşe Yazarlığı, TEV’de Danışmanlık yapmaktadır. “Beni Ödülle Cezalandırma” adlı kitabın yazarıdır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda