16.11.2017

Kahve Keyif Kadar İhtiyaç



Türk kültüründe yorgunluğun dostu, sohbetlerin eşlikçisi olarak klasikleşen kahve, Türk damak tadına uyarlanan çeşitleriyle sağlıklı yaşama da katkıda bulunacak.

Thila Coffee laboratuvarlarında, espressodan, mochaya kadar çok sayıda kahve türü yeniden yorumlanarak ülkemizin damak tadına uygun hale getirilmeye çalışılıyor. Thila Coffee kurucu ortaklarından Ferhat Duman, Türkler’in kahveyi Yemen harmanıyla sevdiğini, bu türün bizlerle özdeşleştiğini kaydetti.

Kahvehane kültürünün içinin boşaltılmasının ardından ülkeye son 10 yılda giren, franchising sistemi ile çalışan kahve markaları sayesinde sektörün büyüdüğünü, ancak halkın beklentisinin tam olarak karşılanamadığını belirten Duman şunları söyledi:

"Biz, Yemen’in kahve merkezi Thila Köyü’nden getirdiğimiz çekirdeklerle kurduğumuz Thila Coffee’de, keşfettiğimiz yeni kahve türlerini damak tadınıza uygun kılmakla kalmayacağız; kahvenin sadece bir sohbet aracı değil aynı zamanda sıhhat kaynağı olduğunu da göstereceğiz. Kahve doğru harmanlanıp pişirildiğinde sağlığa katkı sağlar. Kahvenin içerisindeki niasin, kafein ve anti-oksidanlar sayesinde metabolizmayı hızlandırma ve enerji verici özellikleri bulunuyor. İnsülin direncini kırıcı etkisi sayesinde tatlı ihtiyacını azaltan kahvenin, düzenli tüketildiğinde; migren, alzheimer ve parkinson hastalıklarına karşı savaştığı bilinen gerçekler arasında.”

Ferhat Duman, kahve sohbetlerinin sağladığı mental faydanın yanında, fiziksel yararlarıyla da insan sağlığına katkı sağlamayı amaçlayan Thila Coffee’nin, bu yönde yaptığı çalışmalardan olumlu dönüşler almaya başladığını kaydederek, “Thila Coffee’de, oryantalist kahve iddiasıyla ortaya çıkardığımız ‘Türk damak tadına uygun Avrupalı kahve’ sayesinde kahve zincirleri bilinçsiz tüketicilerin değil, ne içtiğini bilen, kendi sağlığına önem veren bireylerin buluşma noktası olacak” dedi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda