7.11.2017

Marketler Et Fiyatlarını Düşürmeye Başladı



Bakan,Fakıbaba'nın kırmızı et açıklamalarından sonra fiyatlar kısmi olarak düşmeye başlamıştı.Geçen hafta Bim ve A101'in ESK'nin belirledi fiyatlarda et satmasıyla ise,kırmızı et fiyatlarında özellikle,zincir marketlerde anormal fiyat düşüşleri olmaya başladı.

Son bir aydır kırmızı et konusu hem ülke gündemini hemde perakende sektörünün,gündemini hayli meşgul etmeye başladı.Bakanlık halka ucuz et yedirmenin formülünü araştırırken,kasaplar ise Kdv indirimi gibi bir kaç uygulama ile,et fiyatlarının bariz şekilde düşeceğini savunuyordu.

Sadece İki Markette Satılıyor

Nitekim bir kaç ay önce göreve gelen Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba bir ay gibi bir sürede,et fiyatlarının bir nebze düşmesine sebep oldu.Hükümet ile girdikleri işbirliği neticesinde,A101 ve Bim iki dev zincir market,Et ve Sür Kurumun'dan aldıkları kıyma ve kuşbaşıları piyasa fiyatının altında son tüketiciye ulaştırmaya başladı.

Yerel Perakendeciler Tepklili

Ucuz et satışının başlaması,ardı arkası kesilmeyen tartışma ve eleştirilerin başlamasına da neden oldu.Ucuz etin sadece iki zincir markette satılması,yerel perakende zincirlerinin haklı olarak tepkisine neden oldu.Hatta yerel marketlerin çatı örgütü PERDER başkanları,sektörde haksız rekabet oluşturuluyor şeklinde açıklamalar bile yaptı.

Arada Kalan Semt Kasapları

Zincir marketler kendi aralarında eleştiri ve tartışmalarına devam ederken,sermaye ve satış şubesi bakımından yerel marketlere rakip olamayan Semt Kasap'ları ise,tabiri caizse ne yapacağını bilemez hale geldi.Kasaplar federasyonu konu ile ilgili onlarca açıklama ve isteklerini dile getiren yazılı bildiriler yapsa da,şu an için bu rekabette en çok mağdur olan esnafların sorunları gündeme gelmedi?

Diğer Marketlerde Fiyatları Düşürmeye Başladı

Tartışmalar devam ederken dikkatlere takılan başka bir şey ise,dev perakende zincirlerinin birer birer Kırmızı et fiyatlarını aşağıya çekmesiydi.

İşte marketlerdeki son kuşbaşı ve kıyma fiyatları;

A101
ve BİM: Kıyma 29 TL Dana Kuşbaşı 31 TL
Onur Market: Kıyma 34.99 TL
Happy Center: Kıyma 32.95 TL
File Market: Kıyma 31 TL Dana Kuşbaşı 33 TL
Şok: Kıyma 16.50 (yarım kilo) Dana kuşbaşı 17.45 (yarım kilo)
Çağdaş Market: Kıyma 29.90 TL Dana Kuşbaşı 32.90 TL

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda