1.12.2017

İstanbul'a 50 Milyon Avroluk Avm Geliyor



Türkiye'nin en büyük ve ilk Designer Outlet merkezi kuruluyor Gürsoy Grup ve Mc Arthur Glen Group tarafından kuruluyor. 50 milyon Euro yatırımla gerçekleştirilecek proje, İstanbul’un Vialand kompleksi içerisinde konumlanacak. Proje 2019 ilkbaharında kapılarını açacak.

Gürsoy Grup’un , McArthurGlen Group ortaklığı ile birlikte hayata geçireceği Türkiye’nin ilk “Designer Outlet”i, ilk kez Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen Perakende ve Gayrimenkul Fuarı MAPIC’de tanıtıldı. Avrupa’da Designer Outlet mağazalarının önde gelen sahibi, geliştiricisi ve yöneticisi konumundaki McArthur Glen, Gürsoy Grup ile İstanbul’da Türkiye’nin ilk Designer Outlet’ini açmak amacıyla ortaklık anlaşması yapmaktan memnuniyet duyduklarını duyurdu.

2019 YILINDA AÇILIYOR

Yapım çalışmaları 2018’in ilk çeyreğinde başlayacak olan Designer Outlet, 2019’un başlarında misafirlerine kapılarını açacak. Projenin ilk etabında 22 bin m2’lik perakende alanı, 100’den fazla mağaza ve 6 bini aşkın ortak park alanı yer alacak.

MURAT SARAÇ'IN İMZASI

Gürsoy Yatırım Holding İcra Kurulu Üyesi ve CFO'su Murat Saraç, 3. havaalanı içinde outler AVM yapmaya talipli olmuştu. Gürsoy grubun başarılı işlerinde imzası olan Murat Saraç şimdi Türkiye'nin en büyük Designer Outlet'ini yapıyor.

İstanbul’un merkezinde Vialand kompleksi içerisinde 2019 İlkbaharında kapılarını açacak olan “Designer Outlet” projesi, yerli ve yabancı turist çekerek Türk perakende sektörünün yüzünü güldürecek.

Şık ve modern Türk Mimarisinin muhteşem yeşillikler içerisinde yer alacağı Merkez, müşterilerine İstanbul’un hareketli şehir yaşantısının yanı başında sıcak bir ortam sunacak Projenin, Vialand içerisindeki ilk merkezinin ardından ilerleyen dönemlerde, 3. Havalimanı’nda ve yeni lokasyonlarile büyümesi planlanıyor.

CENK HAYIRLIOĞLU : DESIGNER OUTLET İHTİYAÇTI

Projenin, Türk perakende sektörü için bir ilk olduğunu vurgulayan Gürsoy Grup çatısı altında faaliyet gösteren Vialand ve Venezia Mega OutletGenel Müdürü Cenk Hayırlıoğlu,şunları söyledi: “İstanbul gibi dünyanın sayılı metropolleri arasında yer alan bir şehirde, designer outlet alanında bir ihtiyaç olduğunu tespit ederek bu projeyi geliştirdik. Projemiz içerisinde dünyaca ünlü designer markaların outlet mağazalarının yanı sıra eşsiz bir mimari ve peyzaj içerisinde restoranlar, kafeler ve rekreasyon alanlarınada yer vererek, her yıl İstanbul’u ziyaret eden turistlerin yüzde 60’ını çekmeyi hedefliyoruz. Projemiz, yurt dışından ve şehir dışından gelen turistlere ek olarak, Türkiye’den yurt dışına markalı ürün alışverişine giden yerli tüketicileri de tatmin ederek yeni bir pazar yaratacak.”


50 MİLYON EUROLUK YATIRIM DEĞERİ

Designer Outlet projesi ile perakende sektörüne yüksek volümlü ekonomik canlılık getireceklerinin altını çizen Cenk Hayırlıoğlu, “50 milyon Euro’nun üzerinde yatırım değeri ile hayata geçireceğimiz Designer Outlet projesi, piyasalarda son zamanlarda yaşanan ekonomik zorluklardan sonra perakende sektörünün yüzünü güldürecek. McArthur Glen Group gibi uluslararası bir zincir marka ortaklığında imza attığımız proje, hem bölgede yeni istihdam olanakları yaratacak hem de Türk perakende sektöründe güven tazeleyerek yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisini artıracak” dedi.

MIKE NATAS : 18 MİLYONA HİZMET EDECEK

McArthur Glen’in Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Müdürü Mike Natas, “Türkiye’nin lider restorasyon ve inşaat firmalarından birisi olarak konut ve otel inşaatları, alışveriş merkezlerinin yanı sıra eğlence parkları gibi pek çok proje geliştiren ve Designer Outlet projesine geniş yerel bilgi birikimi ve sektör uzmanlığı katan Gürsoy Grup ile ortaklık yapmaktan son derece mutluyuz.” dedi.

Gürsoy Grup’un, Türkiye’nin en meşhur müzeleri dahil olmak üzere tarihi öneme sahip yapıların restorasyon çalışmalarını üstlendiğini belirten Mike Natas,Gürsoy Grup’un yaklaşımının, McArthur Glen’in genel vizyonu ile örtüştüğünün altını çizdi. Natas, “Seçkin mimarlar, botanikçiler ve sanatçılarla devam eden çalışmalarımız sayesinde, her merkezimizde, yerel çevreye ve topluma pozitif bir katkı sunuluyor ve aynı zamanda bölgesel kültüre ve mirasa hak ettiği değer gösteriliyor.

AVRUPA YAKASINA KURULACAK

İstanbul’un Avrupa yakasında konumlanacak Designer Outlet, en son modayı takip eden ve kaliteli markalara ucuza sahip olmak isteyen 90 dakikalık ulaşım mesafesi içerisinde yer alan 18 milyondan fazla müşteriye hizmet edecek. Designer Outlet, Ekim 2018’de açılacak olan İstanbul’un yeni uluslararası havalimanına araçla yalnızca 30 dakikalık mesafede olacak. Designer Outlet, İstanbul Perakende Günleri’nde Sektöre Tanıtılacak. Gürsoy Grup tarafından projenin prömiyeri, 29 – 30 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda