9.12.2017

Temizlikte Doğru Bilinen Yanlışlar Milli Bir Mesele



İnsanlara doğayı sevdiren ve katıldığı çeşitli televizyon programlarında son dönemde adından sıkça söz ettiren Ziraat Mühendisi Erkan Şamcı, Yaşam Akademisi’nin konuğu oldu. Temizlik ürünleri ile hastalıklar arasında önemli bir ilişki olduğunu anlatan Şamcı, Akbatı’daki söyleşisinde temizlik ve hijyende doğru bilinen yanlışların milli bir mesele olduğunu belirtti.

Ziraat Mühendisi ve ekolojik yaşam uzmanı Erkan Şamcı, 7 Aralık Perşembe günü Yaşam Akademisi’ne konuk oldu. Meslek hayatı boyunca kimyasallarla mücadele etmiş olan Şamcı, söyleşisinde temizlik ve hijyen konularında doğru bilinen yanlışları anlattı.

Şamcı, çamaşır suyunun sağlığa zararlarını anlatırken, temizlik uğruna sıklıkla kullanılan bu ürünün astım hastalığının temel sebeplerinden biri olduğuna değindi. Aynı şekilde mobilyalarda kullanılan cilanın da zararlı olduğunu savunan Erkan Şamcı, “İngiltere’de yeni bebeği olan herkes eskiciden mobilya alır. Çünkü o yeni mobilyanın cilası da zehir” dedi. Eskiden insanların çok daha temiz ve sağlıklı olduğunu vurgulayan Şamcı, bugün görünür kirlerin ortadan kaldırılabildiğini fakat onun yerine görünmez kimyasal zehirlerin ortaya çıktığını söyledi.

Kendisini, ‘İnsanı ve çevreyi korumak adına mesleki ve insani sorumlulukla, hayatını ekolojik yaşama adamış bir çevre insanı’ olarak tanımlayan Şamcı, “Mikrop ve bakterilerin bazıları zararlıdır, ama çoğu da çok faydalıdır. Zararlı bakterilerin vücudumuzda negatif etki yaratmaması için çaba gösteren yine mikrop ve bakterilerdir. Vücudumuzdaki bakteri sayısı, hücre sayısından on kat fazladır. Hayatımızı böyle sürdürüyoruz.. Bu tarife göre anti bakteriyel ürün nedir, anti insan üründür” şeklinde konuştu.

Erkan Şamcı
Erkan Şamcı Türkiye’nin en iyi Ziraat Mühendislerinden biridir. Botanika Bitki Kültürü Okulu Eğitmeni olarak da görev yapmaktadır. Erkan Şamcı aynı zamanda Ekolojik Yaşam Uzmanı, Araştırmacı, Aktivist, Mucit (faydalı çok sayıda patenti vardır), Yazar, Radyo ve TV Programcısıdır. Şamcı, 1989 yılından bu yana devam ettirdiği 25 yıllık meslek hayatı boyunca kimyasallarla savaşmış ve bir doğa koruyucusu olarak birçok insana yol göstermiştir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda