6.12.2017

Yerli Market Haftası Fuarının Açılışı Yapıldı



İstanbul Perakendeciler Derneği’nin (İstanbul PERDER) düzenlediği Yerli Market Haftası Fuarı, zincir marketler ile Anadolu’daki küçük ve orta ölçekli tedarikçiler 3’üncü kez buluşturdu.

Pin Grup iş birliği ile düzenlenen ve bugün (5 Aralık 2017) açılışı yapılan Yerli Market Haftası Fuarı, İstanbul merkezli yerli market zincirleri ile tedarikçiler arasında 2 binin üstünde B2B görüşmeye sahne olacak.İstanbul Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Başkanı Ramazan Ulu, açılıştaki konuşmasında 45 market zincirinin bin 509 noktada güvenilir ve sağlıklı ürünü en uygun fiyata tüketiciye sunmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. Yerli marketlerin ürün çeşitliliklerinin artırılmasında Anadolu’daki tedarikçilerin büyük payı olduğunun altını çizen Ramazan Ulu, şunları söyledi: “Türkiye’de toplam market satışlarının yaklaşık yüzde 40’ı yerel marketler tarafından yapılıyor. Biz ürün çeşitliliği izini artırmak için Anadolu’daki küçük ve orta ölçekli tedarikçilere ulaşmak, onları da İstanbul tüketicisiyle buluşturmak istiyoruz. Bu anlamda yerli marketlerimizi sektörün sigortası olarak değerlendiriyor, İstanbul PERDER’i de gıda perakendeciliğinin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olarak görüyoruz. Daha önce 2 kez düzenlediğimiz fuarda çok önemli iş birliklerine imza attık. 2 gün sürecek 3’üncü organizasyonumuzda da çeşitli sektörel etkinliklerin yanı sıra market zincirlerimiz ile tedarikçilerimiz arasında 2 binin üzerinde B2B görüşme gerçekleşecek. Bu görüşmelerin sonucunda yeni iş birliklerine imza atılacağına inanıyorum.” Ramazan Ulu, “Birlikte Güçlüyüz” ana temasıyla düzenledikleri fuarda her yıl yeni bir mesajı işlediklerini bu yılın mesajının ise “Ritim ve Çeşitlilik” olduğunu sözlerine ekledi.

“Denetimlere büyük önem veriyoruz”

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise devlet olarak denetimlere büyük önem verdiklerini söyledi. Özdenetimin önemine vurgu yapan Vasip Şahin: “Sağlıklı ve kaliteli ürünler raflarda olmalı ki işimiz kolaylaşsın.” diye konuştu. Yerli Market Haftası Fuarı’nda yabancı markaların fazlalığına dikkat çeken Şahin, yerli markalarla Türkiye’yi ve değerlerini dünyaya tanıtmak için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. 3’üncüsü düzenlenen Yerli Market Haftası Fuarı’nın açılış törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ile Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek de katıldı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda