8.01.2018

Et İthalatının Yeni Adresi Fransa



2010 yılından beri ülkemize farklı ülkelerden et ithalatı yapılmaya başlandı.Et ithalatının son adresi ise Fransa oldu.Fransa'dan ülkemize 5 bin 700 ton karkas et ithal edilecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Fransa ziyaretinde et ithalatı konusunda da anlaşma sağlandı. Türkiye, 2017’de Fransa’dan Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığıyla 3 bin ton karkas et ithal etti. Bu yıl ihtiyaç çerçevesinde 5 bin 700 ton karkas et ithal edilecek. AB ülkelerinden hali hazırda et ithalatının yapıldığını vurgulayan ESK kaynakları, Fransa’dan et ithalatının piyasayı regüle etmek için ihtiyaç doğrultusunda yapıldığını söyledi.

Önceki gün Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, “Hastalık sebebiyle Fransa’dan canlı hayvan ithalatına getirdiğimiz sınırlamaları sona erdirdik” dedi. Macron da “Sığır eti konusunda önemli mesafeler kat ettik. Ülkemiz sığır yetiştiricileri için güzel bir fırsat. Tavuk eti, kanatlı hayvan ve meyveler konusunda ilerleme kaydetmek istiyoruz” diye konuştu.

İki liderin, karkas et ithalatı konusunda mutabakata vardığı öğrenildi. AB ülkelerinden et ithalatı yapan Türkiye, Fransa’dan 2017 yılında 3 bin ton karkas et ithal etmişti. Bu yıl artan ihtiyaç doğrultusunda 5 bin 700 ton et ithalatı yapılacak.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda