24.01.2018

Makro Market İçin Süre Doluyor



2017 yılın sonlarına doğru Konkordato talebinde bulunan,ülkemizin lider perakende devlerinden biri olan Makro Market'e tanınan süre dolmak üzere.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayının sonlarına doğru beklenmedik bir şekilde,Konkordato talebinde bulunan Makro Market için mahkemece tanınan süre dolmak üzere.Üç aylık bir zaman dilimini kapsayan Konkordato sürecinde Makro Market,borçlarını ödemek adına bir çok adım attı.

Makro Market'in Konkordato süresi 27-01-2018 tarihinde doluyor.Dilerseniz bu süreç yaşanırken,firmanın attığı adımları kısa gözden geçirelim.<

Songör Açıklama Yaptı

Sürecin başında Makro'nun kurucularından Şeref Songür bir açıklama yaparak "Çalışanlarımız ve tedarikçilerimiz sıkıntı yaşamasınlar diye böyle bir yola başvurduk. Mahkemeye iyi bir proje sunduk. Bizim ihtiyacımız, 2-3 aylık süre verilmesi. Biz inanıyoruz ki yeniden daha güçlü bir biçimde toparlayabileceğiz. Şunun kesin olarak bilinmesini isterim ki, şirketimiz batık değil. Cuma günü çeklerimiz yazılmaya başlayınca, ilgili birimlerimizle yaptığımız istişare sonrası konkordato başvurusunda bulunmaya karar verdik. Kuşkusuz çok üzgünüz. Ancak toparlayacağımız yönünde umudumuz var" dedi.

Tedarikçilerle Masaya Oturuldu

Şirket kanadından resmi olarak yapılan açıklamalara göre; Makro Market süreç devam ederken tedarikçilerin de %80'i anlaşma sağladı.

Bankalar Gayri Menkullere El Koydu

Bankalar bir nevi alacaklarını garanti altına tutmak için,şirketin yaklaşık 400 Milyon TL'lik taşınmazına el koydu.

Migros Ve CarrefourSa Söylentileri

Firma sektörde varlığını sürdürürken ülkemizin lider iki perakendecisi ile temasları ve olası bir devir söylentisi yayılmaya başladı.Migros tarafından konu ile ilgi bir açıklama yapıldı ve "her marketi inceliyoruz" denildi.Fakat CarrefourSa kanadından resmi bir açıklama yapılmadı.CarrefourSa Ceo'su "satın almalara açığız" diyerek belkide yakın zaman da olacak bir  satın alma için yeşil ışık yaktı.

Küçülme Olabilir

Finansal sıkıntı çeken bir çok perakendeci gibi Makro'da uzun vadeli bir küçülme operasyonu içine girebilir,mağaza kapatabilir,devredebilir,çalışanları ile anlaşmalı olarak yollarını ayırabilir.Fakat her ne olursa olsun Makro Market gibi bir dev sıfırı tüketmeyecek ve finansal sıkıntılardan kurtulacaktır.

Güncelleme
Gün için sıcak bir gelişme yaşandı ve Makro Market'e tanınan süre iki ay daha uzatıldı.Detaylı bilgi için BURADA yer alan haberi okuyabilirsiniz.Bu makale yoruma ve güncellenmeye kapatılmıştır.
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda