31.01.2018

Sendikal Faaliyetlerden Dolayı İşten Çıkarıldı Davayı Kazandı



Düzce’de faaliyet gösteren Yunus Marketler Zinciri’nin Hastane Caddesi üzerinde ki şubesinde çalışan Ahmet İnan, sendikal faaliyet yürüttüğü gerekçesi ile işten çıkarılmıştı. Haksız yere işten atıldığı iddiası ile Düzce 2. İş Mahkemesi’ne başvuran İnan, davayı kazanarak işe iade kararı aldı.

Düzce’de faaliyet gösteren ve bir çok noktada şubesi bulunan Yunus Market, yaklaşık 2 yıl önce bünyesinde çalışan Ahmet İnan isimli işçiyi Tez-Koop-İş sendikasını iş yerlerinde örgütlemeye çalıştığı gerekçesi ile işten çıkardı.

İşten çıkarılan Ahmet İnan işin peşini bırakmayarak Yunus Marketler yönetiminden şikayetçi oldu. Düzce 2. İş Mahkemesi’nde görülen dava sonrasında mahkeme işten haksız yere çıkarılan Ahmet İnan’ı haklı buldu. Mahkeme kararında Ahmet İnan’ın işe geri alınmasına, 1 yıllık tazminat verilmesine ve işsiz kaldığı 4 ayın ücretinin de kendisine ödenmesine karar verdi.

Bunun üzerine Ahmet İnan, noter kanalıyla Yunus Market yönetimine ihtarname çekerek işe geri dönmek istediğini, aksi halde tazminatının kendisine ödenmesini istedi.


Konu hakkında bilgiler veren Ahmet İnan “Bizle işçi olarak sendikalaşmanın önünü açmak ve Anayasal hakkımızı kullanmak için girişimde bulunduk. Bu sebeple işten çıkarıldık. Ancak hukuki yollardan haklı olduğumu ıspatlamak için dava açtık. Hukuk bizi haklı buldu. Şimdi işe iademi bekliyorum. Bunun için ihtarname gönderdim. Yada benim tazminatımı verecekler. Süreci bekliyoruz” dedi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda