14.02.2018

İkea'dan Farklı Bir İşe Alım Programı



Evinizin her tülü ihtiyacına uygun ürünleri temin edebileceğiniz İkea,yeni açılacak İstanbul Kartal mağazası için personel alımlarında hem farklı,hemde bir o kadar eğlenceli yeni bir yöntem denemeye başladı.

Türkiye’deki 6’ncı, İstanbul’daki 3’üncü mağazasını nisan ayında Kartal’da açacak olan IKEA Türkiye, adayların ilgisini çekmek ve doğru insan kaynağına ulaşmak için farklı bir uygulamayı hayata geçirdi. Kartal Meydanı’nda bir Kariyer Kulübesi kuran IKEA, çalışma prensibine uygun keyifli bir işe alım deneyimi yaşatırken hedef çalışan kitlesine ulaşma fırsatı yakaladı. Kariyer Kulübesi’nde iki günde 500’e yakın özgeçmiş toplanırken, iş başvurusu için gelenler 100 IKEA masası monte etti!

Eğlenerek çalışma prensibini benimseyen; çalışanlarına dinamik, genç, keyifli ve tüm fikirlere saygı duyulan bir iş ortamı sunan IKEA Türkiye, bu kurumsal değerleri yansıtacak bir Kariyer Kulübesi tasarladı ve tüm ön başvuruları bu kulübeden aldı.

IKEA mağazalarındaki görüşme odalarının bir benzeri şeklinde IKEA ürünleri ile tasarlanan Kariyer Kulübesi, Kartal Meydanı’na yerleştirildi. Kariyer Kulübesi’nde adayları karşılaması için bir tiyatro oyuncusuyla çalışıldı. Bu oyuncu, adayları çalışma masasının montajını yaparken karşıladı ve kendisine yardım etmelerini istedi. Görüşmenin gerçekleşeceği masanın montajı birlikte bitirildikten sonra kulübeden çıkan oyuncu, bu kez görüşmeyi yapacak yönetici kimliğiyle geri döndü. Büyük sürpriz yaşayan adaylar ilk şokun ardından kendilerine yöneltilen farklı kurgulardaki soruları cevaplayarak, eğlenceli bir ön başvuru gerçekleştirdi.

İki gün süren görüşmelere, sosyal medya üzerinden duyuruları görenler ve sokaktan geçerken kulübeyi görüp başvuru formunu dolduranlar katıldı. Adaylar IKEA dünyasını yakından hissetme şansı bulurken, hayatlarında belki de ilk defa böyle ilginç ve eğlenceli bir ön başvuru gerçekleştirdi. Kariyer Kulübesi’nde iki günde 500’e yakın özgeçmiş toplanırken, iş başvurusu için gelenler 100 IKEA masası monte etti. Görüntülenen bu eğlenceli dakikalar sosyal medyada

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda