25.02.2018

Nielsen'de Çalışmak Kadınlar İçin Ayrıcalık



Nielsen’in Amerika dışında ilk olarak 2013 yılında ülkemizde başlattığı WIN çalışan kaynak grubu; çalışan kadınların gelişimini, iş gücünde kalmasını ve liderliğini destekleme hedefiyle çalışmalar yapıyor.

Ebeveynlik Paketi ile annelere ve anne adaylarına büyük kolaylık…

Nielsen’in hayata geçirdiği “Ebeveynlik Paketi” bebeği olan ya da anne adayı konumundaki çalışanlara çok özel ayrıcalıklar tanıyor. Bunların arasında hamile çalışanlara özel park yeri sağlanması, taşıma zorluğu yaşanmaması için hamilelikleri süresince ikinci bir bilgisayar verilmesi, ofiste “Mom Rocks” isimli, sadece emziren annelerin kullanımı için ayrılmış, hijyenik bir oda düzenlenmesi ve süt izninin 2 hafta daha uzatılması gibi uygulamalar bulunuyor. Aynı şekilde esnek çalışma yeri ve saati uygulaması da anne ve babalar tarafından çocukları ile ilgili doktor, okul, özel gün vb. durumlarda kullanılabilir hale getirilmiş durumda.


Nielsen’in “Ebeveynlik Paketi” sadece annelere değil babalara da kolaylık getiriyor. Resmi olarak 5 gün olan babalık izni de Nielsen çalışanları için 10 gün şeklinde uygulanıyor. Nielsen’in ülkemizde hayata geçirdiği “Ebeveynlik Paketi” WIN Avrupa ekibi tarafından en iyi örnek olarak seçilirken, ilgili maddelerin diğer Avrupa ülkelerinde de uygulanabilmesi için Türkiye liderliğinde bir proje başlatılmış bulunuyor. Global WIN ekibi tarafından bu projenin tüm dünyadaki Nielsen ofisleri için uygulanmasına karar verilmesi de projenin önemini ortaya koyuyor.

Nielsen, “Ebeveynlik Paketi”nin yanı sıra WIN oluşumu kapsamında birçok farklı uygulamaya da imza atıyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda