Lider teknoloji devi ülke genelinde başlattığı kampanya ile,kadınları teknoloji okuru yapmak için hız kesmeden yoluna devam ediyor.
Kadınların teknoloji ve bilgiye ulaşabilmesi için verdikleri emeğin 10 yılda 65 ilde 16 bin kadının ‘teknoloji okur-yazarı’ olmasını sağladığını belirten Bülent Gürcan, “Bilgi ile buluşabilen kadınlar, kendini, çevresini, yaşadığı toplumu geliştiriyor. Proje ile ilgili yapılan araştırmada, eğitim alan kadınlarımız, kendilerini daha eşit ve bağımsız hissettiklerini, günümüz çağını yakaladıklarını ve daha sosyal olduklarını söylemişler. Teknoloji ile tanışmak, kadınlarımızın sadece ekonomik değil sosyal hayatları ve aile ilişkilerinde de olumlu değişime neden oluyor. Sosyal medyayı keşfediyorlar. Facebook, Instagram hesaplarını kullanarak kendileri için hem ekonomik hem sosyal fırsatlar yaratıyorlar. Çocuklarını daha iyi anlamaya başlıyorlar. Hepsinden önemlisi de özgüvenleri artıyor.
Tüm dünya dijitalleşmeyi konuşurken, kadınlarımızı bu dönüşümün dışında bırakmamamız gerekiyor. Biz de kadınlarımızın değişen dünyada, kendine yer bulması için 10 yıl önce bir yola çıktık. Bugüne kadar 65 ilde 16 bin kadının ‘teknoloji okur-yazarı’ olmasını sağladık. 10 yılın başarılı sonuçları, dokunduğumuz hayatların nasıl değiştiğini ve geliştiğini görmek daha iyisini yapmak üzere bizi teşvik ediyor. Dolayısıyla, projemize bugün yeni bir hedef koyuyoruz. 2023 yılına kadar Kadın için Teknoloji projesiyle 25 bin kadını teknoloji ile tanıştırmayı hedefliyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023’te arzu ettiğimiz sosyal ve ekonomik düzeye ulaşabilmemizde eşit şans ve imkan verdiğimiz kadınlarımızın katkısının büyük olacağına inanıyoruz” dedi.
Yorum Gönder