15.03.2018

Eggy Yumurta Kimin?



Baranok ailesinin haftasonu aktivitesinden öncü markaya uzanan bir serüven EGGY…

1971 yılında ailecek vakit geçirebilmek için alınan 13 dönümlük meyvelik bir arazide Konya yakınlarında başladı bu serüven…

Önceleri, yetiştirilen meyve ve sebzelerin gübre ihtiyacını karşılamak için alındı 500 civciv. Biraz da çiftlik kendi ihtiyaçlarını karşılasın diye. Zamanla baba mesleğinin önüne geçmeye başlayan bu iş, ticari boyutlara ulaştı. Kaliteli yumurta üretmek ve sektörde fark yaratabilmek için gerekli en önemli öğenin kaliteli yem olduğunun bilincinde olan firma, piyasadaki yemlerin kalitesinden rahatsızdı. Bu nedenle bir adım daha atarak bir yem fabrikası kurdu.


Tavuklar için piyasadaki hayvansal protein kaynaklı yemlerden farklı olarak bitkisel protein kaynaklı yem üretmeye başladı. Tavuklara, maliyetleri yükseltmesine rağmen mısır, buğday, soya ve ayçiçeği küspesinden yem üretip yumurtada kaliteye öncülük eden firma, markalaşma sürecini başlattı. 2004 yılında gelecek vadeden bir marka olan eggy firma bünyesine katıldı. Bu girişimden sonra firma, İstanbul’da bir merkez ofis kurdu. Dağıtımını bu merkezden ve Konya’dan yapan EGGY, Türkiye’nin hemen her bölgesinde ulusal marketlerde ve A tipi şarküterilerde raflardaki yerini aldı. Doğal yem kullanılmasının sonucu olarak standart üretimi sağlanan yumurtalar insan hatasını ortadan kaldıran tasnif makinası’nda ayrıştırılarak paketlenmektedir. Türkiye’nin ilk TSE belgeli yumurtası EGGY, kaliteden taviz vermeyen yaklaşımla yine bir ilki gerçekleştirerek piyasada hologramlı ambalajlarıyla yer aldı.Üniversiteler ile yapılan Ar-ge çalışmalarını TÜBİTAK’a analizleri ettirerek special yumurta üretimini tescillemiştir.

Eggy Kimin/Eggy'in Sahibi Kim?

Eggy'in bir aile şirketidir.Şirketin sahibi Baranok Ailesidir.

Yumurtada marka olmaz diyenlere inat; yumurtasından ambalajına kadar yumurtada “marka” olmayı başaran EGGY, doğal yöntemler kullanılarak faydalı besin öğeleri arttırılmış ürün çeşitleri ve yeni markaları ile pazardaki yerini sağlamlaştırarak büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda