18.03.2018

File,Bim'den Ayrılıyor mu?



Perakendenin lider indirim markası Bim grubunun, süpermarket formatında hizmet veren markası File'nin, Bimden ayrılıp bağımsız olarak yoluna devam edeceği konuşuyor. Bu operasyon ile File'nin büyümesi daha da hızlanacak.

Bim 1995 yılında 21 mağazayla sektöre giriş yaptı. Yüksek indirim (hard-discount) modelinin Türkiye’deki ilk temsilcisi olan Bim, bugün yurt içinde 6 bin 765 mağaza ile hizmet veriyor. Geçen hafta basın toplantısıyla açıklanan rakamlara göre, 2017’yi 24.7 milyar TL ciro ile kapattı. Çalışan sayısı ise 42 bini geçti. BİM’in Fas ve Mısır’da 647 mağazası da bulunuyor.


İndirim Devi Bim

Bim, hard-discount pazarında açık ara lider. 2018 yılında da yüzde 20 büyüme hedefi koymuş. BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç ve Haluk Dortluoğlu’nun geçen hafta yaptığı açıklamalara göre, firmanın bu yıl 750 milyon TL’lik yatırım ile 730 yeni mağaza açma hedefi var.

Süpermarket Konsepti File

Perakende sektörünün hemen hemen,her alanında faaliyet gösteren Bim,2015 yılından itibaren kendi bünyesinde süpermarket formatında hizmet veren File Market'inde,büyüyüp gelişmesi için caba gösteriyor.File ilk defa bu yıl,hizmet verdiği İstanbul dışında Bursa ilimizde de mağaza açılışı yaptı.File'nin büyüme hedefleri içinde 2018 için öngörülen mağaza açılışı sayısı 30 olarak belirlendi.

Para Dergisinde geçen bir habere göre,File'nin daha iyi ve agresif bir büyüme göstermesi için Bim'den ayrılması düşünülüyormuş.Şu an için Bim ekibi tarafından yönetilen File,yeni bir şirket kurularak,yeni bir ekip ile öngörülen rakamların üzerinde büyüme sağlayacakmış.Ortaya çıkan bu kulis haberi,yakın zaman da File'nin Ankara ve dahası iller de mağaza açacak mı sorusunu akıllara getiriyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda