18.03.2018

Koç ve Sabancı'dan Kripto Para Ortaklığı



Son yıllarda dünya genelini etkisi altına alan Kripto para piyasasına,Türk şirketlerde giriyor.Ülkemizin lider iki dev şirketi Koç ve Sabancı grubu,girişimci Alphan Manas,önderliğinde ortaklık sağlayacak.

Kripto paralarda önemli bir döneme giriliyor. Türkiye'nin en büyük şirketlerinden Sabancı ve Koç Holding kripto para işine yatırım yapacak. Yatırımı yapılacak coin işadamı TCC Teknolojileri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas'a ait. TC-Coin olarak adlandırılan projede üretim iki büyük holding bünyesinde yapılacak ve ürün satışında da etkin halde kullanılacak.

Koç, Sabancı, Doğan ve Ata Holding'e holdinge proje için teklif götürdüklerini ve holdinglerin konuya temkinli yaklaştığını söyleyen Manas, ''Her grubun perakendeye ve dağıtıma yönelik, şirketleri olduğu için bu grupların birlikte çıkacak bir kripto paranın ortağı olmasının biz doğru olacağını düşündük ve Sabancı, Koç, Doğan ve Ata Holding’e teklif götürdük. Onlar ilk aşamada olumlu karşıladılar fakat kanuni düzenlemenin yapılmasını bekliyorlar. Eğer kanuni düzenleme yapılırsa böyle bir yapının içinde yer almak istediklerini söylediler'' ifadelerini kullandı.


Bu projeyle diğer coin şirketlerinin güvenilir olup olmadığı durumunun da son bulacağı hatta o şirketlerin tamamen yok olacağı belirtiliyor. Manas, kripto paraların güvenilirliğini büyük şirketlerle göstermek istediklerini ve Koç ile Sabancı Holding'e projelerini sunduklarını ifade etti. İki holdingten de olumlu geri dönüş alındığını ve TC-Coin projesi için ortak şirket kurma çalışmalarının başladığını kaydeden Manas şunları söyledi: "Bu projeyi başlattığımızda dünyada ilk kez arkasında büyük holdinglerin olduğu sanal parayı kullanıma sunmuş olacağız. Ben yıllardır bu alanda çalışmalar yapıyorum. Türkiye Fütüristler Derneği'nin kurucu başkanıyım. Yani bu alanda tek başıma dijital para arzı (ICO) yapabilirdim. Ancak büyük kurumlarla piyasaya girerek regülasyonun yapılmasını da hızlandırmayı amaçlıyoruz. '' 

İki Şirketten Sektörde TC-coin Kullanacak

 Alphan Manas sonradan yasallaşan bazı sektörleri de örnek vererek, dijital paranın kurumsal boyutta üretimle yasallaşması yolunda önemli bir adım olacağını belirttiği projeyle ilgili açıklamalarına şöyle devam etti: ''Projedeki şirketlerle ortaklık yapmamızın amacı kamu otoritesinin bu alanda regülasyonu çıkarmasına zemin hazırlamak. Bugün Türkiye'de ICO yapılabiliyor. Yasal kısıtlama yok. Ama biz yine de büyük gruplarla beraber bunu yapmak istiyoruz. Birlikte hareket edilirse bu olur. Büyük grupların bizim arkamızda olmasını ve kanuni düzenlemenin de bu şekilde hareket etmesini istiyoruz. Konu biraz tavuk-yumurta, yumurta-tavuk ilişkisine dönmüş durumda. Eğer gruplar derse ki, düzenlemeyi bekleyelim. Düzenlemeyi bekleyeceğiz. Eğer devam edelim derlerse devam edeceğiz. 6 aydır bu konu üzerine çalışıyoruz. Kripto para arzının kanun veya yönetmelikle yapılabilir hale gelmesi gerekiyor. Dijital para da dünyada böyle yürüyor. Holdinglerle projeyi yaptığımızda, yatırımcının güveni sağlanacak''

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda